Linzben arra kényszerítik az osztrák gyerekeket, hogy iszlám dalokat énekeljenek

muszlim tanuló, ILLUSZTRÁCIÓ, Bécs
Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu (2nd R) and his Austrian counterpart Michael Spindelegger (C) visit of a school for children of all nationalities in Vienna on March 22, 2012. Davutoglu is on an official visit to Austria for talks focusing on Turkey's EU bid and Cyprus. AFP PHOTO / DIETER NAGL / AFP PHOTO / DIETER NAGL
Vágólapra másolva!
Egy linzi iskolában már a katolikus gyerekeknek is kötelező iszlám dalokat énekelniük. Aki erre nem hajlandó, azt megbüntethetik. A muszlim migránsok miatt egyre nagyobb a feszültség az ausztriai oktatási intézményekben.
Vágólapra másolva!

Arra panaszkodott Linzben egy osztrák katolikus vallású anya, hogy a gyerekét az iskolában a Ramadán miatt iszlám vallásos dalok éneklésére kényszerítik - írja az Infowars.com.

Ahmet Davutoglu volt török miniszterelnök 2012-ben látogatást tesz egy ausztriai "multikulturális" iskolában. Forrás: AFP/Dieter Nagl

Az osztrák diákot megfenyegette a muszlim vallású tanár, hogyha nem énekel a muszlim osztálytársaival, akkor az igazgató elé kerül és büntetés vár rá.

Az anya szerint a megfélemlített gyerek már otthon is elkezdett Allahról énekelni.

A linzi osztrák iskolába úgy került muszlim tanár, hogy az oktatási intézmény vezetői kérték fel, tanítson két hónapon át vallásos dalokat a diákoknak a ramadán miatt.

A probléma ott kezdődött, hogy

a muszlim dalok megtanulását a katolikus diákoknak is kötelezővé tették.

Egy bécsi tanár arról beszélt, hogy

Szerinte a muszlim diákjainál a saría mindent felül ír, ezért nem vesznek részt a gyerekek világi zenés vagy táncos műsorokban.

A katolikus és a muszlim diákok között vallási okok miatt egyre gyakoribb a vita.

Az osztrák iskolában egyre többet zaklatják azokat a diáklányokat, akik nem öltözködnek az iszlám szokásoknak megfelelően, a gyűlöletkeltésnek leginkább a zsidó származásúak vannak kitéve.