A Soros-hajók nem tehetnek többé partra migránsokat Olaszországban

Aquarius, migránsmentő hajó
The rescue ship 'Aquarius' can be seen in international waters in the Mediterranean Sea, 27 June 2017. It is being jointly operated by the relief organisations SOS Méditerranée und Doctors Without Borders in order to safe migrants in distress at sea. Photo: Lena Klimkeit/dpa
Vágólapra másolva!
Az álcivil szervezetek által üzemeltetett hajók elfelejthetik, hogy migránsokkal a fedélzetükön kiköthetnek Olaszország kikötőiben - közölte Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes jobboldali Liga vezetője.
Vágólapra másolva!

Az olasz hatóságok nem sokkal korábban megtagadták a sorosista Mission Lifeline nevű német álcivil szervezet hajójának, hogy 220 emberrel a fedélzetén kikössön Olaszországban.

Egy migránscsempész hajó Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lena Klimkeit

- tudatta Salvini a Facebook-oldalán.

A dpa német hírügynökség által szélsőjobboldalinak hazudott Liga-vezér világossá tette, hogy

a kikötési tilalom az összes Soros György által finanszírozott szervezet - Proactiva Open Arms, az SOS Méditerranée, a Sea-Watch és a Sea-Eye - hajóira is vonatkozik,

amelyek a tengeren vagy máltai kikötőkben tartózkodnak.

Az olasz belügyminiszter hosszú ideje

azzal vádolja az álcivil szervezeteket, hogy összejátszanak az embercsempészekkel.

A francia-német-olasz SOS Méditerranée pár órával korábban arra kérte az Európai Uniót, álljon elő közös megoldással, hogy biztonságosan és gyorsan partra lehessen tenni mindenkit, akit a Földközi-tenger középső részén "mentenek meg".