Ketten meghaltak egy amerikai repülőgép-balesetben

2018.06.25. 13:02

Vasárnap délután kényszerleszállás közben fának ütközött, majd felrobbant egy kisrepülőgép a detroiti reptér közelében. A pilóta túlélte, két utasa azonban szörnyethalt a légibalesetben.

A Cessna 210-es típusú kisrepülő pilótája vészjelzésében azt közölte a detroiti Coleman A. Young nemzetközi repülőtér irányítótornyával, hogy kényszerleszállást kénytelen végrehajtani, mivel kifogyott az üzemanyaga és meghibásodott az egyik hajtóműve is.

Azonban a leszállópályáig már nem sikerült eljutnia a kisgépnek, mert landolás közben a reptérhez közeli erdős részen egy fának ütközött, majd felrobbant, miután a földnek csapódott.

A pilótának csodával határos módon sikerült megmenekülnie, ugyanis a közelben lévő járókelőknek sikerült baseballütőkkel betörniük a lángoló kisrepülő ablakait, és még időben kiszabadították a roncsokból

- nyilatkozta Mark Thornton, a Detroit Rendőr-főkapitányság illetékese.

A hatüléses kisrepülőn a pilótán kívül még ketten utaztak,

ők állítólag a becsapódást követően azonnal szörnyethaltak.

A személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra.

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Igazgatóság közleménye szerint a tragikus légibaleset további részleteiről csak körülbelül 10 nap múlva, a hivatalos vizsgálatok lezárultával fognak beszámolni.