Tombol az internet a kilőtt zsiráffal pózoló nő miatt

Vágólapra másolva!
Az amerikai vadász, Tess Thompson Talley büszkén mutatta be közösségi oldalain „álomvadászatának” prédáját, a hatalmas, 18 éves fekete zsiráfbikát. A nő képein nemcsak a kommentelők, de az állatvédők is felháborodtak - írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A felháborító képek még egy tavalyi vadászat során készültek, de csak most került nagyobb nyilvánosság elé, amikor az Africland Twitter-oldal megosztotta a fotókat.

A bejegyzés szerint a fekete zsiráf egy nagyon ritka állat.

A nő a saját kép alá azt írta, hogy imái meghallgattattak, az álma valóra vált.

A texasi vadász elmeséli azt is, hogy miután meglátta a különleges fekete zsiráfbikát, tudta, hogy az lesz a túra igazi zsákmánya. Sokáig követte, mielőtt leterítette.

Az állat több mint 18 éves volt és 1800 kilogramm. 900 kg húst nyertek ki a testéből.

A trófeák vadászata számos afrikai országban, köztük a Dél-Afrikai Köztársaságban, Namíbiában, Zambiában és Zimbabwében is engedélyezett.

A nő szerint túl öreg volt a zsiráfbika

Talley a Foxnak írt e-mailt, amiben megvédi magát.

A nő szerint az alfajnak, amelyet kilőtt, a száma valójában növekszik. Emellett a természetvédelmi erőfeszítéseket, köztük az állatok számának növekedésének segítését a vadászatokból befolyt összegek teszik lehetővé. Ez az állat már öreg volt, a zsiráfok egyre sötétebbek lesznek koruk előrehaladtával.

Leírta azt is, hogy

Most, hogy az öreg bika meghalt, a fiatalok képeset lesznek tovább szaporodni, és ezzel növelni a csordát.

Sokan felháborodtak a képeken

Ricky Gervais hollywoodi színész és kiemelkedő állatvédő aktivista, ugyanaznap, amikor a fotók felütötték fejüket az interneten, azt írta, hogy a zsiráfok a kihalás szélén állnak.

Az elmúlt 25 évben 40 százalékkal visszaesett a számuk, és mégis megengedjük, hogy elkényeztetettek emberek kilőjék őket - írta Gervais.

Más azt írta a nőnek, hogy

Szégyen, ha valaki azt gondolja, hogy az ő élete többet ér, mint bármely más élőlény, és megvan hozzá a joga, hogy véget vess az életének! Ki vagy te, hogy más élőlény fölé helyezed magad?!

Remélem, hogy a természet bosszút áll rajtad!

Nem mindenki ért egyet a felháborodott kommentelőkkel

A nőt azonban egy tudós megvédte, aki szerint fényképen látható zsiráf a dél-afrikai fajok közül a Giraffa zsiráf, ami

- ezt Julian Fennessy Ph.D., a Zsiráfokat Védelmező Alapítvány társalapítója nyilatkozta a Yahoo Lifestyle-nak.