Meghalt egy búvár az elárasztott thaiföldi barlangnál

2018.07.06. 07:50

Meghalt egy búvár az elárasztott az észak-thaiföldi Tham Luang-barlangrendszerben rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint a 38 éves férfi, Szamarn Punan, a thaiföldi haditengerészet elit alakulatának egykori tagja – aki önkéntesként részt vett a mentőmunkálatokban – csütörtök este oxigénpalackokat helyezett el a barlangban az útvonalon, amelyen keresztül a bent rekedt csoportot kimenekíteni készülnek. 

Maeszai, 2018. július 5. Búvármentők készülnek az esővízzel elárasztott Tham Luang-barlangbaForrás: MTI/AP/Szakcsaj Lalit

A férfi eljuttatta a palackot a kijelölt helyre, majd a visszafelé vezető úton eszméletét vesztette. Megpróbálták újraéleszteni, de a kísérletek nem jártak sikerrel.

A mentés során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén.Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Az ifjúsági focicsapat tagjai és edzőjük június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben.

Néhány fiú a Tham Luang-barlangban 2018. július 4-énForrás: MTI/AP/A thaiföldi haditengerészet Facebook-oldala/-------------------

Az egész Thaiföldet mozgósító országos figyelem mellett hétfőn, csodával határos módon élve találták meg őket. Azóta orvosi vizsgálatnak vetették alá a 11 és 16 év közötti gyerekeket, állapotuk kielégítő, legtöbbjüknek csak csekély egészségügyi problémájuk keletkezett kilenc nap után a föld alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK