Eltitkolta a német média, hogy egy migráns lefejezte a saját gyerekét

2018.07.12. 10:12

A három évvel ezelőtti kölni tömeges, migránsok által elkövetett nemi erőszakok elhallgatása után most robbanhat a következő rendkívül fajsúlyos politikai és médiabotrány Németországban. Minden jel arra utal, hogy mind a német állam, mind pedig a média is el akar tussolni egy iszlamista indíttatásból elkövetett gyereklefejezést.

Ez év április 12-én a 33 éves Mourtala Madou, aki illegális bevándorlóként érkezett Németországba, megkéselte volt barátnőjét, a német állampolgárságú Sandra P.-t és egyik közös gyermeküket, az egyéves Miriamot a hamburgi metró peronján.

A brutális késelést Miriam hároméves testvére végignézte – írja a 888.hu a Bild című német lap információira hivatkozva.

A hamburgi metró a kettős gyilkosság utánForrás: AFP/Bodo Marks

Beszámolók szerint az egyéves kisgyermek a helyszínen belehalt sérüléseibe, míg édesanyja nem sokkal a kórházba szállítása után vesztette életét. A gyilkos migráns „apa”, Madou, bár „elmenekült” a bűncselekmény helyszínéről, később feladta magát.

Tettét azzal magyarázta, hogy a bíróság nemrég hivatalosan is megtagadta tőle Miriam kislányának közös felügyeleti jogát, ezért dühből gyilkolt. Később kiderült, nem véletlen született meg az ominózus bírósági végzés, ugyanis Madou többször is halálosan megfenyegette a volt barátnőjét.

A vérfürdőt a német hatóságok és a média nem terrortámadásként vagy szélsőséges vallási fanatizmusból elkövetett bűncselekményként kezelték, inkább egy tragédiába fulladt családi viszályként.

Csakhogy egy arra járó, videózó szemtanú alaposan belepiszkított ebbe a „jelentéktelennek” beállított incidensbe.

A gyermek és az édesanya leszúrását követően éppen a peronon várakozott Daniel J., egy ghánai evangélikus gospelénekes, aki a pillanatokon belül kiérkező mentősök és rendőrök gyűrűjét látva reflexből elővette telefonját, és videózni kezdett.

Megrázó felvétel!

A felvételen kivehető a földön fekvő, éppen újraélesztésen áteső édesanya, míg a vágányokhoz közelebb fekvő, ám már élettelen kislánya is.

Amint a szemtanú közelebb kerül a mentőakcióhoz, elcsukló hangon a következő szavak hagyják el a száját angolul:
Ó Istenem, ez hihetetlen. Jézusom, Jézusom, Jézusom... levágták a gyermek fejét. Te Jóisten!Az általa készített képsorokat még aznap feltöltötte a saját Facebook-oldalára – amely azóta „természetesen” el lett távolítva.

Azonban egy hamburgi blogger, Heinrich Kordewiner, aki felfigyelt a tartalomra, még időben cselekedett: lementette a szemtanú videóját, és azonnal fel is töltötte a YouTube felületén létrehozott saját csatornájára.

Felfeszített ajtó és házkutatás – így reagált a hatalom.

A blogger aligha volt tudatában annak, hogy az általa lementett, majd újra megosztott, de egyébként a szemtanú által készített videó volt az egyetlen olyan bizonyíték, amely arról számolt be, hogy az egyéves Miriamot a migráns „apa” szándékosan lefejezte. Ugyanis valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva sem a hivatalos rendőrségi iratokban, sem pedig az ügyész által kiadott nyilatkozatban nem szerepelt semmilyen információ a lefejezésről.

Ehelyett általánosító jelleggel körülírt, hasi és nyaki tájékra mért szúrások szerepeltek a dokumentumokban.

Ráadásul az incidens után néhány nappal, hajnali 6:45-kor meg is jelent a hamburgi rendőrség kiberbűnözéssel kapcsolatos különegysége a blogger lakása előtt, készen nyomtatott, teljes körű házkutatási paranccsal együtt.

Kordewiner – elmondása szerint – nem akarta beengedni a rendőröket, mivel úgy vélte, semmilyen bűncselekményt nem követett el, ám hosszas párbeszéd kialakulására nem került sor:
a rendőrség felfeszítette az ajtót, lakótársával együtt előállították, majd átkutatták a teljes lakást.A vádak szerint Kordewiner a „lesifotós paragrafusnak” csúfolt, a német büntetőjogban ímmel-ámmal alkalmazott tényállást merítette ki, mely többek között kimondja, hogy egy bűncselekmény áldozatát tilos kiszolgáltatott vagy megalázó helyzetben nagy nyilvánosság előtt közszemlére bocsátani.

A 2015-ben elfogadott és egyben rendkívül vitatott törvényt eredetileg azért hozták, hogy például a közúti balesetekben megsérült, magatehetetlen egyénekről a járókelők ne készíthessenek felvételeket, mivel ezzel megsértik a személyiségi és emberi méltóságukhoz köthető jogaikat.

Érdekesség, hogy a rendelkezés igencsak összeegyeztethetetlen a németországi sajtó- és információszabadsághoz való jogokat tartalmazó passzussokkal, hiszen egy újságíró vagy tudósító munkája gyakran abból áll, hogy balesetek, terrortámadások vagy egyéb konfliktusos helyszíneken képeket vagy felvételeket készítenek.

Ráadásul az eredetileg a gospelénekes által készített, ám már a blogger, Kordewiner jóvoltából feltöltött videóból egyáltalán nem kivehető az áldozatok személyazonossága, amely a lesifotós-paragrafus egyik kulcselemét képezi.

Mi több, a mérvadó Die Welt is készített felvételeket az esetről, melyekből majdnem tisztán kivehető a halálra szurkált édesanya személyazonossága, a rendőrök mégsem foglalták le videofelvételüket – igaz, abban nem hangzik el olyan tanúvallomás, amely aláásná a német hatóságok hitelességét.

Az ügyészségnek nincs hozzáfűznivalója a történtekhez.

Nana Frombach államügyész a videóban hallható szemtanú szavaira reagálva azt mondta, „pletykákat nem kommentálunk”. Mindössze annyit ismert el, hogy a gyermek valóban „komoly nyaki sérüléseket szenvedett”. Elmondása szerint még nem döntötték el, hogy a feltöltőre a vonatkozó paragrafusban foglalt szankciókat alkalmazni fogják-e, de ennek ellenére az eljárást megindították ellene, többet pedig nem árulhat el egy folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban.

Érdemes megjegyezni, hogy Hamburg nem áll a helyzet magaslatán, amikor bevándorlással kapcsolatos súlyos bűncselekmények utóéletét kell gondozniuk.

Ugyanis a 2016 decemberében bekövetkezett berlini kamionos terrortámadás esetén éppen a hamburgi városvezetés volt az, amelyik megtiltotta a helyi hatóságoknak, hogy a még éppen szökésben lévő tunéziai migránsról, Anis Amriről körözési fotót küldjenek szét. Ugyanis attól tartottak, hogy rasszista érzelmeket váltanak ki a németországi muszlimok ellen.

Az ügybe egyébként az Alternatíva Németországnak (AfD) is beszállt, de kevés sikerrel.

A párt hivatalosan, a parlamenten keresztül próbált információkat kicsikarni az ügyben, hogy akkor volt-e lefejezés vagy sem. Csakhogy – kötelezettségeikkel ellentétesen – az ügyben illetékes bizottság megtagadta a konkrét kérdésre a válaszadást.

Mi több, a lefejezéssel kapcsolatos kérdéseket érthetetlen okoknál fogva kitakarva küldték vissza az érdeklődő képviselőnek.Magyarán, amit Kölnben elszúrt cenzúraügyben a német állam, azt most még egyszer nem követte el.

Hiszen hiába található meg a mai napig a megrázó felvétel az interneten, hivatalos, állami szintű elismerés nem történt az ügyben, hogy itt nem egy családi tragédiáról volt szó, hanem egy brutális, szándékosan elkövetett, hidegvérű, feltételezhetően iszlamista indíttatású gyermeklefejezésről, kettős gyilkosságról.És a legjobb, hogy erről sem a nemzetközi, sem pedig a hazai, szélsőségesen migránspárti és iszlámbarát „média” nem számolt be.