Így dolgoznak a magyar prostik Svájcban

2018.07.12. 14:04

Zürichben olyan prostitúcióra kialakított, legális zónák vannak, ahol a nagykorú lányok vállalkozóként dolgozhatnak. A munka részleteiről egy olyan nő mesélt a Ripostnak, aki több éve prostituált Svájcban.

A nyíregyházi nő bolti eladóként dolgozott, amikor egy családi probléma miatt több pénzre lett szüksége. Megismerkedett egy lánnyal, aki nagyon jól él abból, hogy Svájcban prostituált. Az ő segítségével jutott ki a nő is Zürichbe.

Édesanyám testvére súlyos beteg lett, komoly támogatásra volt szüksége, ez az élethelyzet pedig mielőbbi változást sürgetett. Bolti eladóként sok emberrel kerültem kapcsolatba, így ismertem meg azt a lányt is, aki feltűnően sok pénzt hordott magánál. Megkérdeztem, mivel foglalkozik, és leesett az állam... Mondta, hogy hamarosan indul vissza Svájcba, s ha úgy döntök, vele tarthatok, és szívesen segít – emlékezett vissza a Ripostnak a nő.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Először szörnyen kellemetlenül éreztem magam, és borzasztó érzés volt egy idegen férfi karjaiban feküdni, de idővel hozzászoktam. Hamar szállásom is lett, jelenleg egy házaspárnál lakik majdnem az összes szexmunkásként dolgozó lány. Nagyon kedvesek velünk, tudják, hogy mivel foglalkozunk, de sosem kérdeznek semmit. A szobákért naponta kell fizetni 50 svájci frankot, mintegy 14 ezer forintot

– mondja a nő, aki nagyjából 30 másik lánnyal dolgozik egy autós zónában.

Errefelé szinte csak magyar prostik dolgoznak, leszámítva két román és egy bolgár lányt, de néha svájci csajokkal is találkozunk. Az autós box egyébként egyszerűen néz ki: az út mellett állunk, körbemennek az autósok, és választanak egy lányt...

Az megbeszélés szerint dől el, hogy az autós részbe mennek, ami egy sima, ajtó nélküli garázs, ahol a kocsiban szexelnek, vagy az álló kabint választja, ahol több a hely.

Én 50-80-100 svájci frankos árfolyamon dolgozom, de sokan kénytelenek voltak csökkenteni az árakat, mert bevonultak a városba a „gumi nélkül is"-típusú lányok, akik aprópénzért mindent elvállalnak, ezzel felforgatva a piacot – magyarázza a nő.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Már prostituáltként dolgozott, amikor megismerte a férjét, akinek nem tetszik a nő foglalkozása, de kénytelen elfogadni. Tudja, hogy amíg a felesége nem talál jobban fizető munkát, addig nem fejezi be.

Vállalkozóként 1 évre adnak engedélyt szexmunkára, ezzel 90 napot lehet dolgozni. A dokumentum ára 40 frank (11 ezer forint), s ha lejár, más zónába kell belépnünk, vagy el kell hagynunk Svájcot. Ám én hosszú távra terveztem, így 5 évre érvényes papírt kértem, így viszont adózom és betegbiztosítást is fizetek" – mondja a lapnak.