Donald Trump termékeny párbeszédnek minősítette a találkozót Vlagyimir Putyinnal

TRUMP, Donald; PUTYIN, Vlagyimir
Helsinki, 2018. július 16. Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin elnök orosz államfő kezet fog a kétoldalú megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a finn elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án. (MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök „termékeny párbeszédnek” minősítette a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott hétfői találkozóját a közös sajtótájékoztatón Helsinkiben.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök leszögezte: soha nem volt rosszabb az Egyesült Államok és Oroszország viszonya, mint most

„De ennek vége. Fél órával ezelőtt ez véget ért” – hangsúlyozta Donald Trump, aki ismételten „konstruktív párbeszédet” emlegetett.

Trump hangoztatta: a diplomácia fontosabb a konfliktusnál és az ellenségeskedésnél.

Donald Trump: Meg kell találni az együttműködés lehetőségét

Meg kell találni az Egyesült Államok és Oroszország közötti együttműködés lehetőségeit – hangsúlyozta Donald Trump a helsinki sajtókonferencián.

Az amerikai elnök kiemelte, hogy a megkezdett párbeszéd folytatódni fog, hosszabb folyamat vette most kezdetét,

több találkozóra készül Vlagyimir Putyinnal.

Elmondta, hogy a mostani megbeszélésen érintették a világpolitika olyan fontos kérdéseit, mint a Közel-Kelet, az Iránra gyakorolt nyomás fontossága, valamint a kiberbűnözés elleni közös fellépés.

Helsinki, 2018. július 16. Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfő kezet fog a kétoldalú megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón a finn elnöki palotában, Helsinkiben 2018. július 16-án Forrás: MTI/AP/Lehtikuva/Jussi Nukari

Az épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték vetélytársa lehet az amerikai cseppfolyósított gáz

Az épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték tisztes versenytársa lehet az Egyesült Államokból szállított LNG-gáz – mondta Donald Trump Helsinkiben, újságírói kérdésre válaszolva.

Az egyik újságíró azt tudakolta, vajon mire gondolt Donald Trump, amikor a héten Brüsszelben azt állította, hogy Európa az orosz gáz foglya az épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték miatt.

Az amerikai elnök nem tért ki korábbi állítására, de kifejtette:

az amerikai fél versenytársa lesz Európában az orosz gázszállításoknak, szerinte ugyanis az amerikai cseppfolyósított gáz (LNG) versenyképes.

Szíriában sikeres az amerikai-orosz katonai együttműködés

Szíriában sikeresen működnek együtt az amerikai és az orosz katonák – szögezte le Donald Trump amerikai elnök hétfőn Helsinkiben.

Az elnök hozzátette: Washington kész segítséget nyújtani a szíriai humanitárius válság civil áldozatainak.

Kérdésre válaszolva Trump kitért arra is:

Oroszországgal együtt közösen munkálkodnak majd azon, hogy segítsenek Izrael biztonságának garantálásában.