Hiába ugrált a lelátón, hiába dobolt focistákkal, Macron még népszerűtlenebb

Macron köszöntötte a torna legjobb fiatal játékosát, Kylian Mbappét
French President Emmanuel Macron (L) kisses France's forward Kylian Mbappe (R) as he presents him with the Best Young Player Award after the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 15, 2018. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Az Odoxa francia közvélemény-kutató cég a válogatott világbajnoki győzelme után két nappal elkészítette legújabb felmérését a rekordnépszerűtlen elnökről, Macronról. Az eredmény Macron szempontjából lesújtó.
Vágólapra másolva!

Az Odoxa szerint újabb 2 ponttal zuhant Macron elutasítottsága, már a franciák 61%-a gondolja alkalmatlan elnöknek. Gael Slimon, az Odoxa elnöke azt mondta, hogy mindeddig sohasem fordult elő, hogyha valamilyen fontos eseménynek a franciák örültek, és ahhoz az eseményhez valamelyest kapcsolódott egy politikus, akkor a politikus legalábbis veszteni sohasem vesztett a népszerűségéből. Macron viszont még egy vb-győzelemmel is képes volt még népszerűtlenebbé válni.

Emmanuel Macron és Kylian Mbappé Forrás: AFP/Jewel Samad

Feltehetően a választóknak nem tűnt őszintének a sportolói közegben totálisan idegenül mozgó, egykori bukott szocialista miniszter ugrándozása a lelátón, majd később a dobolása a focistákkal.

20 évvel ezelőtt, amikor a franciák legutóbb futball-világbajnokságot nyertek, az akkori elnök, a döntőn és utána egyébként diszkréten viselkedő Jacques Chirac népszerűsége 7 ponttal nőtt.