Több mint ezren haltak meg a természeti katasztrófák miatt Indiában májusban és júniusban

2018.07.18. 22:55

Több mint ezren haltak meg, és 635-en sérültek meg a természeti katasztrófák miatt Indiában májusban és júniusban - jelentette szerdán a PTI indiai hírügynökség hivatalos forrásra hivatkozva.

A parlamentnek szerdán bemutatott jelentésében Kiren Ridzsidzsu indiai belügyminiszter-helyettes 1006-ra tette a halottak számát és Uttar Prades északi államot jelölte meg a természeti csapások által leginkább érintett államnak. Uttar Prades térségében 252 ember lelte halálát és 360 sérült meg az említett időszakban. A heves esőzések és áradások Orisza államban 97, Nyugat-Bengál és Bihár államban 74-74, Ándhra Prades államban 73, Karnátaka és Kerala államban 71-71 ember életét követelték. 

Autók romok között, Mumbaiban 2018. június 25-én, miután a heves esőzések miatt ledőlt egy épülőfélben lévő ház egyik fala az indiai nagyvárosban 2018. június 25-én.Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A heves esőzések és áradások júniusban csak Asszám északkelet-indiai államban csaknem félmillió embert érintettek - közölte az állami katasztrófavédelem.

A Dél-Ázsiában júniustól szeptemberig tartó monszunidőszak heves esőzésekkel jár, rendszeresen okoz árvizeket és földcsuszamlásokat. Az emberek millióit érintő természeti csapásokban több százan halnak meg évente.