Több mint ezren haltak meg a természeti katasztrófák miatt Indiában májusban és júniusban

Mumbai, 2018. június 25. Autók romok között, Mumbaiban 2018. június 25-én, miután a heves esőzések miatt ledőlt egy épülőfélben lévő ház egyik fala az indiai nagyvárosban 2018. június 25-én. Legalább húsz parkoló autó megsérült. (MTI/EPA/Divjakant Szolanki)
Vágólapra másolva!
Több mint ezren haltak meg, és 635-en sérültek meg a természeti katasztrófák miatt Indiában májusban és júniusban - jelentette szerdán a PTI indiai hírügynökség hivatalos forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A parlamentnek szerdán bemutatott jelentésében Kiren Ridzsidzsu indiai belügyminiszter-helyettes

1006-ra tette a halottak számát

és Uttar Prades északi államot jelölte meg a természeti csapások által leginkább érintett államnak. Uttar Prades térségében 252 ember lelte halálát és 360 sérült meg az említett időszakban. A heves esőzések és áradások Orisza államban 97, Nyugat-Bengál és Bihár államban 74-74, Ándhra Prades államban 73, Karnátaka és Kerala államban 71-71 ember életét követelték.

Autók romok között, Mumbaiban 2018. június 25-én, miután a heves esőzések miatt ledőlt egy épülőfélben lévő ház egyik fala az indiai nagyvárosban 2018. június 25-én. Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A heves esőzések és áradások júniusban csak Asszám északkelet-indiai államban

csaknem félmillió embert érintettek

- közölte az állami katasztrófavédelem.

A Dél-Ázsiában júniustól szeptemberig tartó monszunidőszak heves esőzésekkel jár, rendszeresen okoz árvizeket és földcsuszamlásokat. Az emberek millióit érintő természeti csapásokban több százan halnak meg évente.