Netanjahu: A magyar zsidók félelem nélkül élnek

Helmut Kohl gyászszertartás, Orbán Viktor
Strasbourg, 2017. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j2), felesége, Sara Netanjahu és Orbán Viktor kormányfő (j) Helmut Kohl néhai német kancellár búcsúztatásán az Európai Parlament strasbourgi épületében 2017. július 1-jén. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A zsidók félelem nélkül élnek Magyarországon, és a magyar kormány ellenzi az antiszemitizmust – mondta Benjamin Netanjhau Orbán Viktorral való találkozóján. 
Vágólapra másolva!

A magyar kormány ellenzi az antiszemitizmust, és a magyar zsidók félelem nélkül élnek – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben, Orbán Viktor magyar kormányfővel közösen tett sajtónyilatkozatában.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök: A magyar kormány ellenzi az antiszemitizmust Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Netanjahu azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Az izraeli miniszterelnök közölte: sok lehetőséget lát a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésében.

Benjámin Netanjahu arról is beszélt, hogy a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.