A bűnözés miatt egy autóbusz-társaság elhagyja Brüsszel migránsgettóit

2018.07.19. 14:00

A FlixBus nevű autóbusz-társaság a magas bűnözési ráták miatt úgy döntött, hogy kivonul a belga főváros északi, Schaerbeek nevű, jelentős részben migránsok lakta kerületéből.

2010-es adatok alapján Schaerbeek lakósságának 38%-a iszlám vallású, főként marokkói, kisebb részt pedig török származású migránsok élnek ott - írja a Voice of Europe.

Az illegális bevándorlók ebbe nincsenek is beleszámolva.

A FlixBus sofőrjei folyamatosan arról panaszkodtak a cég vezetőségének, hogy a migránsok terrorizálják az utasaikat. A megállókban csapatokban gyülekeznek annak érdekében, hogy kirabolják a belgákat.

Brüsszel Schaerbeek nevű negyedeForrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Olivier Gouallec

Szerintük a kerületben mindennaposak a betörések, a késelések, és egyre gyakoribbak a nyílt utcai zavargások.

A helyi hatóságok is félnek bemenni Schaerbeekba, gyakran akkor sem jönnek ki a helyszínre, ha tárcsázzák a segélyhívószámot.

A cég próbált intézkedéseket hozni az alkalmazottaik és az utasaik biztonsága érdekében, de azok nem vezettek eredményre, a sofőrök egy idő után egyszerűen elkerülték a problémás részeket.

A FlixBus vezetősége emiatt úgy döntött, hogy végleg kivonulnak Schaerbeekből.A rendőrség is elismerte, hogy a migránsok miatt a kerület már nem biztonságos, de ez ellen nem sok mindent tudnak tenni.