Orbán Viktor: Több kérdésben egyetértés van Netanjahuval

Benjámin Netanjahu Orbán Viktor  V4
Budapest, 2017. július 19. Benjámin Netanjahu izraeli (b) és Orbán Viktor magyar miniszterelnök a visegrádi országok kibővített tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Pesti Vigadóban 2017. július 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A modern kori antiszemitizmus erőteljes formái jelentek meg Európában, ma olyan időket élünk, amikor Nyugat-Európában nő, Közép-Európában pedig csökken az antiszemitizmus. Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben. 
Vágólapra másolva!

Azonos módon látják a 21. század néhány kérdését az izraeli miniszterelnökkel, így a biztonság, a terrorizmus elleni harc, a határvédelem kérdését és a modern kori antiszemitizmus problémáját – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Jeruzsálemben.

Több kérdésben nagy egyetértés van Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu között Forrás: MTI/Mohai Balázs

A kormányfő Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel közösen adott sajtónyilatkozatában kiemelte: egyetértenek, hogy a biztonság a legfontosabb kérdés, és minden nemzetnek joga van saját biztonságához, és kötelességük, hogy a polgáraiknak megadják a biztonságot. Kijelentette:

Európa ma szenved a migrációtól és a terrorizmustól, és fel kell lépni e jelenségekkel szemben.

Orbán Viktor kitért rá: a modern kori antiszemitizmus erőteljes formái jelentek meg Európában, ma olyan időket élünk, amikor Nyugat-Európában nő, Közép-Európában pedig csökken az antiszemitizmus. Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben – közölte a miniszterelnök.

Netanjahu: Félelem nélkül élnek a magyar zsidók

A magyar kormány ellenzi az antiszemitizmust, és a magyar zsidók félelem nélkül élnek – jelentette ki Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Netanjahu azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök látogatása nagyon fontos lépés a kétoldalú kapcsolatokban, és Orbán Viktor a visegrádi országokat is képviseli. Az izraeli miniszterelnök közölte: sok lehetőséget lát a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztésében. Benjamin Netanjahu arról is beszélt, hogy

a radikális iszlám veszélyt jelent a világra, az iszlám világban pedig Irán a legnagyobb ellenség.