Robbanás Manhattanben: óriási füstfelhő kebelezi be a várost

2018.07.19. 15:14

A manhattani rendőröknek le kellett zárniuk a Fifth Avenue-t, mivel csütörtök reggel több robbanás rázta meg a környéket. A környékbeli épületeket evakuálták. Mint kiderült egy gőzvezeték robbant fel, személyi sérőlés nem történt New Yorkban.

Az NBC News York a füst színéből arra következtet, hogy valami most is ég a föld alatt. Ugyanis eleinte fehér, majd szürkés, később fekete füst szállt a levegőbe. A tűzoltók azt tanácsolták azoknak, akik a robbanás pillanatában az utcán tartózkodtak, hogy zuhanyozzanak le és cseréljék le a ruhájukat, amint lehet, mert azbeszt kerülhetett a levegőbe.

Még vizsgálják, hogy milyen gázok szabadultak fel a robbanás után. Később közölték, hogy egy nagy nyomású gőzvezeték robbant fel az egyik forgalmas sugárút alatt.

A környékbeliek nagyon megijedtek a robbanás után, de a rendőrség csak a környező utcákat ürítette ki.

Tűzoltók dolgoznak a New York Manhattan városrészében levő Ötödik sugárúton, ahol felrobbant egy földalatti gőzvezeték 2018. július 19-én. A környező épületek hőszabályzását végző gőzvezeték robbanásában senki sem sérült meg.Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

A törmelék és a sár beborította a parkoló autókat és házakat.

A New York CBS Local tudósításában azt írja, több mint 100 tűzoltó dolgozik a helyszínen. Több útkereszteződést is lezártak, a metrók pedig nem állnak meg a közeli megállókban.

A The Independent nem tud sérültekről, és egyelőre azt sem tudják, mi okozhatta a robbanást. A The New York Times a tűzoltóktól származó forrásokra hivatkozva közölte: nem sérült meg senki.