A robbanás után: napokig tarthat Manhattan megtisztítása

New York, 2018. július 19. Tűzoltók dolgoznak a New York Manhattan városrészében levő Ötödik sugárúton, ahol felrobbant egy földalatti gőzvezeték 2018. július 19-én. A környező épületek hőszabályzását végző gőzvezeték robbanásában senki sem sérült meg. (MTI/EPA/Justin Lane)
Vágólapra másolva!
New York polgármestere szerint több napig fog tartani, mire helyrehozzák a károkat, amelyeket egy gőzvezeték felrobbanása okozott csütörtökön. A helyiek azbesztszennyezéstől félnek – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

A robbanás körülbelül 50 épületet érintett, amelyeket a következő napokban át kell vizsgálni, és le kell takarítani. A kráterhez, - amelyet a robbanás okozott - legközelebb eső házak lakóinak, azaz körülbelül

500 embernek kellett elhagynia ideiglenesen az otthonát.

Szinte csoda, de a környező épületek hőszabályzását végző gőzvezeték robbanásában senki sem sérült meg Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Az azbeszt rákkeltő hatása miatt aggódnak a helyiek, ugyanis a

2001. szeptember 11-ei terrortámadás után több mint 3000 ember, köztük rendőrök, tűzoltók és önkéntesek haltak meg azbeszt okozta légzőszervi megbetegedésben.

Bill de Blasio polgármester szerint hétvégére valószínűleg le fogják zárni Manhattan belvárosában a Fifth Avenue-t a 19. és a 22. utca között.

A helyiek azt hitték, terrortámadás történt

Az 1932-ben épület gőzvezeték robbanása tegnap rázta meg a New York-i kerületet. "Attól tartottam, hogy a World Trade Centerhez hasonlóan terrortámadás történt, vagy lezuhant egy repülő" – mondta a Fox Newsnak Doreen Black, aki a 22. utca és a Broadway sarkán volt a robbanáskor.