Létrával mentett életeket az amerikai túszdrámában

2018.07.22. 20:16

Családi vita lövöldözéssé, autós üldözéssé, majd túszejtéssé fajult szombat délután Los Angeles-ben. Egy 28 éves férfi a rendőrök elől egy szupermarketbe menekült, ahol agyonlőtte az egyik alkalmazottat és további vérengzéssel fenyegetőzött. Többeknek sikerült magukat elbarikádozni a szupermarket különböző helyiségeiben, őket Sean Gerace mentette ki egy létra segítségével.

Mint már korábbi híradásokból kiderült, szombat délután egy 28 éves férfi eddig ismeretlen okból hét lövést adott le a nagyanyjára, akit kórházban ápolnak, az állapota válságos. Könnyebben megsebesítette a barátnőjét, akit egy autóba kényszerített. A rendőrség üldözőbe vette a menekülő férfit, autójának egyik kerekét eltalálták, és az útról lesodródva egy oszlopnak ütközött. Az ámokfutó a közeli szupermarketbe menekült be, ahol agyonlőtte az egyik alkalmazottat. Az áldozatról családtagok és kollégák Twitter-bejegyzéséből derült ki, hogy Melyda Coladónak hívták, húszas évei végén járt és vezető beosztásban dolgozott a szupermarketben. Mindenkit sokkolt Melyda Colado értelmetlen halála. Tűzharc alakult ki a behatolni készülő rendőrök és az ámokfutó között, akit megsebesítettek a szétrepülő üvegszilánkok, de visszavonulásra tudta kényszeríteni a rendőröket.

A túszdráma folyamán a Los Angeles-i szupermarket alkalmazottai az ablakon keresztül menekültek megForrás: Twitter

Sean Gerace és kollégái a szupermarket raktárában dolgoztak, amikor lövéseket és kiabálást hallottak. Azonnal eltorlaszolták a raktár bejáratát. Sean Gerace megpillantott egy létrát, rögtön összeállt a fejében a terv, és az egyik ablakhoz vitte. Először ő maga mászott le rajta, aztán tartotta, amíg a munkatársai is kijutottak az épületből. A Fox News tudósítása szerint ezzel életeket mentett, hiszen a túszdráma vérengzéssé is fajulhatott volna. A teljesen beszámíthatatlan állapotban lévő lövöldöző azt követelte, hogy a nagyanyjával beszélhessen, különben mindenkit megöl. Három órájába került a túsztárgyalónak, hogy meggyőzze róla, adja meg magát. A túszok közül hat embert szállítottak kórházba különböző okokból, de súlyos állapotban egyikük sincsen.