Baloldali migránsok ürülékkel dobáltak meg egy kóser kávézót Los Angelesben

2018.07.22. 13:23

Magukat baloldalinak valló latin-amerikai migránsok ürülékkel dobálták meg egy kóser kávézó megnyitó ünnepségére érkező vendégeket, mert annak izraeli tulaja támogatja az amerikai elnök, Donald Trump bevándorlásellenes politikáját.

Boyle Heights kerület a kaliforniai Los Angeles zsidó negyede volt hagyományosan, az utóbbi években azonban – a város más részeihez hasonlóan – itt is többsége kerültek a latin-amerikai, főleg mexikói származású migránsok.

A negyedben egy Asher Shalom nevű Izraelben született üzletember – aki már 30 éve az Egyesült Államokban él és amerikai állampolgár - kóser kávézót nyitott, az avató ünnepségre meghívta a helyi zsidó közösség prominens tagjait.

Az esemény természetesen rendőrségi felügyelet alatt zajlott.

Asher Shalomról köztudott, hogy elkötelezett republikánus szavazó, aki támogatja Donald Trump amerikai elnök bevándorlásellenes politikáját.Egy latin-amerikai migránsokból álló, baloldali és szélsőségesen bevándorláspárti csoport, a Defend Boyle Heights (DBH) nagyjából 30 tagja megjelent az avató ünnepségen és ürülékkel dobálta meg a vendégeket, illetve a rendőröket. A zsidó származású üzletembert nagyon megviselték a történtek, a CBS Los Angeles hírportálnak nyilatkozva közölte, hogy ő nem utálja a bevándorlókat, sőt sokakat közülük foglalkoztat a cégeinél, de nem ért egyet a korlátlan és illegális migrációval sem, ezért támogatja Trumpot.

A Defend Boyle Heights (DBH) a tiltakozó, antiszemita jellegű akcióját a Facebook-on szervezte meg, a közösségi médium – ellentétben a bevándorlásellenes tartalmakkal – mégsem tiltotta le az oldalukat.