Donald Trump népszerűbb, mint Barack Obama volt

Donald Trump Holds Rally In Duluth, Minnesota GettyImageRank2 GOVERNMENT POLITICS ELECTION
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök támogatottsága magasabb, mint hivatali elődjéé, Barack Obamáé volt elnöksége azonos időszakában – írja a Newsweek a Rasmussen Reports közvélemény-kutató mérése alapján.
Vágólapra másolva!

A Rasmussent a lap az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató intézménynek minősíti, megjegyezve, hogy a 2016-os elnökválasztás idején a legpontosabb, a valóságot a legjobban megközelítő adatokat mutatott fel. A 2003-ban létrehozott Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézetet az Egyesült Államokban konzervatív beállítottságúként tartják számon.

A legújabb felmérés tanúsága szerint

Donald Trump republikánus párti elnök jelenleg népszerűbb, mint 2016 őszén, választási győzelme idején volt.

Támogatottsága a megkérdezettek körében 50 százalékos, 5 százalékponttal magasabb, mint demokrata párti elődje, Barack Obama elfogadottsága volt elnöksége ugyanezen periódusában. Az adatok szerint az 50 százalékos támogatottságon belül 35 százalékos azok aránya, akik „nagyon erőteljesen” egyetértenek Donald Trump politikájával. Az elnököt ugyanakkor a megkérdezettek 41 százaléka utasítja el.

Donald Trump Forrás: AFP/2018 Getty Images/Scott Olson

A Rasmussen megállapította, hogy az elnök népszerűsége különösen a republikánus táborban erősödött. A valószínűsíthetően republikánus szavazók 64 százaléka úgy nyilatkozott: amikor az országot érintő fontos kérdésekről van szó, álláspontjuk nagyon közel áll az elnökéhez.

A felmérés szerint Donald Trump az elmúlt időben folyamatosan növelte népszerűségét.

Nyolc hónappal ezelőtt még a megkérdezetteknek csupán 40 százaléka támogatta őt. A kutatást 1500 ember megkérdezésével végezték, a hibahatárt a közvélemény-kutató 2,5 százalékosra becsülte.
Barack Obama elfogadottsága elnökségének második esztendejében sokszor 40 százalék alatti volt.