Soros György a tűzzel játszik

Vágólapra másolva!
Marek Jan Chodakiewicz történelemprofesszor szerint Soros György politikai akcióit a destabilizálás jellemzi, minden eszközt bevet célja, a nyílt társadalom megvalósításáért. A Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban a történész - aki egyebek mellett Donald Trump varsói beszédének megírásában is jelentős szerepet vállalt - úgy fogalmazott: az üzletember a tűzzel játszik.
Vágólapra másolva!

A lengyel származású, az Egyesült Államokban élő professzor nevéhez fűződik a Három tenger kezdeményezés, amelynek tavalyi varsói csúcstalálkozóján az amerikai elnök is részt vett. Az interjúban elmondta: különleges figyelem kísérte Trump varsói beszédét, mert ez volt az első jelentős politikai fellépése Kelet-Közép-Európában.

Szorgalmazta, hogy a NATO-tagállamok tegyenek eleget a vállalt pénzügyi kötelezettségeiknek, és szólt arról, hogy a társadalmi élet középpontjában a családnak, nem pedig a kormánynak és a bürokráciának kell állnia, ami - csakúgy, mint a védelem kérdése - a magyar állásponttal megegyező gondolat - mondta a történész.

Arra a kérdésre, hogy a Három tenger kezdeményezés révén új szövetség van-e kialakulóban a Nyugat és Kelet határán, Marek Jan Chodakiewicz elmondta: ez egyelőre csak egy koncepció, ami viszont a V4-ek politikai súlyának növekedésével és Magyarország szerepvállalásával egy olyan szövetséggé válhat, amely élvezi az USA támogatását, Donald Trump ugyanis támogatja az ötletet.