Újabb kirúgások Görögországban az erdőtüzek miatt

Mati, 2018. július 26. Légi felvétel leégett lakóházakról és megperzselődött fákról az Athéntól 30 kilométerre, keletre fekvő Matiban 2018. július 25-én. A görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma 81-re emelkedett, sokan eltűntek. (MTI/AP/Antonisz Nikolopulosz)
Vágólapra másolva!
Folytatódik a kirúgási hullám a görög erdőtüzek okozta katasztrófahelyzet miatt. Az országos rendőrkapitány és a tűzoltóparancsnok vasárnapi lemondása után Giannisz Kapakisz, a polgári védelmi szervezet vezetője is megvált posztjától.
Vágólapra másolva!

Nagy nyomás nehezedik a görög hatóságokra a júliusban kitört erdőtüzek miatt, amelyekben már kilencvenegy ember halt meg.

Kapakisz lemondását a belügyminisztérium jelentette be hétfőn Alekszisz Ciprasz görög kormányfő nyomására az országos rendőrkapitány és a tűzoltóparancsnok már vasárnap benyújtotta lemondását, néhány nappal azután, hogy Níkosz Toszkasz polgári védelmi miniszter távozott hivatalából.

Légi felvétel leégett lakóházakról és megperzselődött fákról az Athéntól 30 kilométerre fekvő Matiban július 25-én Forrás: MTI/AP/Antonisz Nikolopulosz

Az új kinevezésekig a helyettesek veszik át az ügyintézést.

A görög ügyészség vizsgálja az erdőtűz okát és a hatóságok reagálását a katasztrófára. Annyit már most közöltek, hogy

az illegális házépítés gyakorlata a felelős

az erdőtüzek gyors terjedésért és a halálos áldozatok magas számáért.