Autósokat gyilkoltak meg egy orosz autópályán

A Grand Theft Auto 5 főszereplője három bűnöző. A játéksorozatot korábban már sokszor próbálták bűnbaknak kikiáltani erőszakos bűncselekmények után.
Vágólapra másolva!
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Moszkva megyei bíróság csütörtökön a közép-ázsiai kötődésű, úgynevezett GTA-banda négy tagját, akik 2012 és 2014 között 17 embert öltek meg és fosztottak ki egy orosz autópályán.
Vágólapra másolva!

A törvényszék Hazrathon Dohonovot, Serdzson Kodirovot, Anvar Ulugmuradovot és Umar Haszanovot ítélte életfogytiglanra, a banda ötödik tagja, Zafardzson Guljamov életfogytiglani szabadságvesztést kapott.

A GTA-banda, amely elnevezését az orosz médiában a Grand Theft Auto számítógépes játékról kapta, autósokat gyilkolt meg és rabolt ki Moszkva közelében, az M4-es doni autópályán.

A bűnözők vastüskékkel állították meg az autókat, majd a kilyukadt autógumikat megvizsgálni kiszálló vezetőket és utasaikat agyonlőtték.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint

a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek.

A tárgyalásukat 2017 júliusában kezdte meg a Moszkva megyei bíróság.

Tavaly augusztus 1-jén a banda tagjai a bíróságon őreiktől megpróbáltak fegyvert szerezni és megszökni.

Az incidens során a biztonsági erők a banda három tagját lelőtték, két bűnözőt pedig súlyosan megsebesítettek és újra elfogtak.