Terroristákon ütött rajta a jordániai rendőrség, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Dzsumana Gunejmata jordániai kormányszóvivő azt mondta, terroristákon ütött rajta a jordániai rendőrség szombaton Ammántól északra, az akcióban legalább három rendőrtiszt meghalt.
Vágólapra másolva!

A terroristákat azzal gyanúsították, hogy ők felelősek azért a támadásért, amely a biztonsági erők egy másik tagjának életét követelte az előző nap.

A szélsőségesek Szalt városának egyik lakóépületében barikádozták el magukat, és a hatóságok felszólítására sem adták meg magukat, sőt, rálőttek a rendőrökre.

Ezt követően felrobbantották az épületet.

A támadásban többen megsebesültek, köztük civilek – mondta el egy illetékes. A biztonsági erők három szélsőségest őrizetbe vettek.

A razzia előtt a rendőrök olyan információhoz jutottak, hogy a sejt tagjai követték el a biztonsági erők elleni pénteki támadást al-Fuhajsban.

Szalt néhány kilométerre fekszik al-Fuhajstól.

A merénylet célpontja egy járőrkocsi volt, amelynek aljára pokolgépet szereltek. Az autó egy zenei fesztivál biztonságáért felelt. A támadásban egy parancsnok és hat járőr halt meg. Egyelőre egy csoport sem jelentkezett elkövetőként.

A jordániai királyság fontos szerepet játszott az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalícióban Szíriában és Irakban. A közel-keleti ország többször vált a szélsőségesek célpontjává az elmúlt időszakban: 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái hét katonával végeztek a szíriai határ közelében.