Megerőszakolt egy 14 éves német lányt egy afgán migráns

Vágólapra másolva!
Hatalmas politikai vitát okozott Németországban egy szexuális bűncselekmény, amellyel egy elutasított menedékkérőt gyanúsítanak. A kereszténydemokraták (CDU) keményebb fellépést sürgetnek az igazságszolgáltatástól.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években többször országos felháborodást keltettek elutasított menedékkérők által elkövetett súlyos bűncselekmények, például 2016-ban, amikor Freiburgban egy afgán férfi megerőszakolt és meggyilkolt egy német diáklányt, vagy tavaly, amikor a Kandel nevű kisvárosban egy szintén afganisztáni fiatal meggyilkolta volt német barátnőjét.

– írja a Bild egy szombaton, Hamburgban történt esetet ismertetve.

A támadó egy 30 éves afgán férfi, az áldozat pedig egy 14 éves német lány. A férfi beszélgetést kezdeményezett a lánnyal a főpályaudvaron kora délelőtt, majd követni kezdte, és az akkor még kihalt belvárosban

berángatta egy kapualjba, ahol a lány hiába ellenkezett, a férfi megerőszakolta.

A beszámoló szerint a személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján a Mansor S. néven azonosított férfi 2011-ben érkezett Németországba, menedékjogi kérelmét még abban az évben elutasították és

jogerősen az ország elhagyására kötelezték, mégsem távozott, és különböző bűncselekményekért, például lopásért és testi sértésért már kilencszer elítélték.

Nem világos, hogy miért nem toloncolták vissza hazájába.

Hamburgban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) helyi szervezete a szociáldemokrata (SPD) vezetésű koalíciót hibáztatja a történtekért.

- mondta a Bildnek Christoph de Vries hamburgi CDU-s szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselő.

Mint mondta, az eset veszélyezteti a jogállamba vetett bizalmat, ezért olyan bíróságokra van szükség, amelyek letöltendő szabadságvesztésre ítélik a bűncselekményeket sorozatban elkövető embereket.

Patrick Sensburg, a CDU egyik vezető belügyi és igazságügyi szakpolitikusa szerint a bűnelkövetővé váló elutasított menedékkérőkkel szemben az igazságszolgáltatásnak keményebben kell fellépnie.

- mondta a Bundestag-képviselő.