Több mint negyvenen megfulladtak a monszun miatt Indiában

monszun, India
Dzsammu, 2018. augusztus 13. Farönköt szállít egy férfi Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam téli fővárosa, Dzsammu egyik elöntött folyóparti útján 2018. augusztus 13-án. Legkevesebb 39 ember életét vesztette India déli részén, Kerala államban az elmúlt száz év egyik legsúlyosabb monszunévada miatt kialakult áradásokban. Az alacsonyabban fekvő területekről 33 ezer embert telepítettek ki, és több mint 300 állami befogadóközpontban helyezték el őket. (MTI/EPA/Dzsaipal Szingh)
Vágólapra másolva!
A hivatalos adatok szerint 44-en haltak meg a monszunesőt kísérő áradásokban és földcsumaszlásokban India déli részén, sokakat pedig továbbra is eltűntként keresnek. Több ezer embert evakuáltak.
Vágólapra másolva!

Fennakadások voltak a légi és szárazföldi közlekedésben is, mivel a heves esők több házat és hidat elsodortak, valamint Kocsín repterét is elöntötte a víz.

Az árvizek

nem kímélték a turistalátványosságokat és hindu szent helyeket sem.

Munnar várost és a hindu zarándokok fő keralai célpontját veszélyesnek nyilvánították, és figyelmeztetést adtak ki az oda látogatóknak.

Az elmúlt száz év egyik legsúlyosabb monszunévada fenyeget Indiában Forrás: MTI/EPA/Dzsaipal Szingh

A heves esőzések miatt több víztározó felgyűlt tartalékát leengedték, hogy az ár könnyebben elvonuljon. Az áradás Kerala tizennégy kerületéből tizenkettőt érint.

Krisna Kumar, a helyi katasztrófavédelem alkalmazottja azt mondta,

szombatig további esőkre és heves széllökésekre számítanak.

Emberek ezreit evakuálták az állam által felállított befogadó helyekre. A Press Trust of India hírügynökség híradása szerint a hivatalos adatok alapján augusztus 8. óta 44 ember halt meg.

A júniustól szeptemberig tartó monszunesők minden évben több száz áldozatot szednek Indiában.