Gyilkossággal vádolnak egy fenékplasztikáiról híres sebészt

2018.08.16. 09:28

A híres brazil sztársebészt, Denis Cesar Barros Furtadót gyilkossággal vádolják, miután júliusban engedély nélkül egy plasztikai műtétet hajtott végre otthonában, amiben a páciens meghalt – írja a BBC.

Denis Cesar Barros Furtado, ismertebb nevén Dr. BumBum édesanyjával, barátnőjével és bejárónőjével fenékemelő műtétet hajtott végre riói otthonában a 46 éves Lilian Calixtón.

A nő azonban rosszul lett a műtét közben, ezért Furtado egy kórházba vitte, ahol a páciens néhány órával később meghalt. Az intézmény szerint Calixto kórosan szapora szívműködéssel érkezett be hozzájuk, miután Furtado szilikont injekciózott be mindkét farpofájába.

Furtado elmenekült, miután bevitte páciensét a kórházba, ezért elfogatási parancsot adtak ki ellene. Pár nappal később letartóztatták őt és édesanyját is, utána a férfi ártatlannak vallotta magát az ügyben.

Egyre népszerűbb a fenékplasztika - IllusztrációForrás: AFP

A vád szerint a plasztikai sebész az ajánlottnál jóval nagyobb adagot adott be a nőnek a PMMA nevű hatóanyagból, ráadásul nem is volt engedélye arra, hogy műtéteket hajtson végre Rio de Janeiróban.

Az ügyészség nyilatkozata szerint a gyors és azonnali szépség hamis üzenetével vonzotta a pácienseket.

Furtado az Instagramra töltött fel egy videót, amiben kitart ártatlansága mellett, éshalálos kimenetelű szerencsétlenségnek nevezte Calixto halálát, hozzátéve, hogy ilyesmi bármelyik orvossal megeshet.

A plasztikai sebész azt is elmondta, hogy már kilencezer hasonló beavatkozást hajtott végre Brazíliában.

Fenékemelő műtétei miatt Furtado igazi hírességgé vált hazájában. Csak az Instagramon – ahol rendszeresen tesz közzé előtte-utána képeket a pácienseiről – 650 ezer követője van.

Parte 3

A post shared by Dr. Denis Furtado (@drdenisfurtado) on