Nem talált pasit, megtévesztés miatt beperelte a társkereső oldalt

Young woman on dating site Beautiful Web Page Computer Service The Media Information Medium Cyberspace Electrical Equipment Girls Teenage Girls Women Females Surfing the Net Computer Network Dating Flirting Distant Global Communications E-Mail Young Adult
Young beautiful single woman browsing online dating website using laptop. Attractive Caucasian woman model sitting on sofa with notebook, searching for new love on-line. Close-up. Back view
Vágólapra másolva!
A bíróság szerint egy brit társkereső oldal félrevezetette egy női felhasználóját, mivel nem volt elég aktív férfi tagjuk, hogy esélye legyen párt találni – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Tereza Burkinek 13 100 font (4,7 millió forint) kártérítést ítélt meg a bíróság, miután a Seventy Thirty nevű elit, drága tagdíjas társkereső oldalon, ahova regisztrált,

nem talált magának párt.

A londoni céget megtévesztés és félreinformálás miatt perelte be, szerdán pedig a bíróság egyetértett azzal, hogy az oldal félrevezette őt azzal kapcsolatban, mit is jelent az exkluzív tagság.

A 47 éves, elvált Burkinek már három gyereke van, 2013-ban regisztrált a társkereső oldalon azzal a reménnyel, hogy itt megtalálja álmai férfiját, leendő gyermeke apját.

Az oldal regisztrációs díja igen drága, 12 600 font, azaz több mint 4 millió forint volt.

Azt azonban a bíró is elismerte, hogy

a nő elvárásai nem voltak szerények.

Egy olyan

Fontos volt még, hogy akarjon gyereket, mivel Burki mindig is arról álmodott, hogy négy gyereke lesz.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/fizkes/Fizkes

Lemarc Thomas, a Seventy Thirty vezérigazgatója szerint elég olyan gazdag férfi volt akkor az oldalon, akik megfeletek Burki elvárásainak.

Ezzel szemben a bíró szerint akkor 100 férfi felhasználó volt aktív, ami nem volt elegendő ahhoz, hogy a nőnek legyen esélye olyan párt találni, aki az igényeinek megfelel.

Ha tudta volna a felhasználók pontos számát, nem regisztrált volna az oldalon, a cégnek pedig tudnia kellett, hogy hamis látszatot kelt.

Közben a Seventy Thirty is beperelte a nőt, mivel két olyan kritikát írt az oldalról, amely szerintük rosszindulatú és félrevezető hazugságokkal volt tele.

Az ítélet szerint Burkinek vissza kell kapnia a tagdíját, és további 500 fontot az okozott lelki sérelmekért. Ugyanakkor a társkereső oldalnak 5000 fontot ítélt meg rágalomért, egy Burki által 2016-ban írt Google-kritika miatt. Richard Parkes bíró szerint ugyanis a cég alapvetően nem tisztességtelenül működik, csak abban az időben nem volt elég aktív férfi felhasználójuk.