Keresztény hite miatt rabszolgaként tartott foga az Iszlám Állam egy lányt

Vágólapra másolva!
Filmbe illő történetet adott hírül a Bas News hírügynökség, melyben arról számolnak be, hogy keresztény hite miatt rabszolgaként tartott fogva az Iszlám Állam egy tinédzser lányt, aki szabadulása után Stuttgartban többször is találkozott a már menekültként regisztrált emberkereskedővel –írja a 888.hu.
Vágólapra másolva!

A keresztény hitű tinédzser lány arról számolt be, hogy 2014.augusztus 3-án esett az Iszlám Állam fogságába a Közel-Keleten, ahol Abu Humán értékesítette őt. Arról nincs információ, hogy a fiatal lány szexrabszolga lett volna, de a jazidi lányok az esetek túlnyomó részében szexrabszolgaként lesznek értékesítve a szélsőséges iszlamisták rabszolgapiacán.

Szerencséjére október 22-én kiszabadult a fogságból és Németországba menekült, ahol menekültként regisztrálták. Három évig élt az országban, és ez alatt az idő alatt kétszer is találkozott az őt eladó férfival, Abu Humannal Stuttgartban. Az első találkozáskor nem hitt a szemének, nem akarta elhinni, hogy az emberkereskedőt látja, de másodjára a férfi is kiszúrta őt.

A fiatal lány megpróbált úgy tenni, mintha nem értené miről van szó, németül válaszolt a férfinak, mintha nem is tudna arabul. Majd a német rendőrséghez fordult, akiknek elmondta, milyen emberiség elleni bűncselekményt hajtott végre a férfi a Közel-Keleten.

A rendőrök azt a tájékoztatást adták neki, hogy Németországba menedékkérőként érkezett és nincsenek bizonyítékaik arról, hogy milyen bűncselekményeket hajtott végre Irakban a férfi.

Az eset után Ashwaq nem érezte biztonságba magát Németországban, ezért Kurdisztánba költözött édesapjához. Elmondása szerint nem először fordult már ilyen elő Németországban a jazidi menekültekként élő lányok és nők körében, hogy összetalálkoztak a korábbi fogvatartójukkal a táborokban vagy az utcán.