Súlyos buszbaleset történt Németországban

németország, buszbaleset, flixbus
A baleset péntek kora reggel Linstow város határában történt, amikor az utasok nagy része még aludt.
Vágólapra másolva!
Péntek reggel eddig ismeretlen okból lehajtott az autópályáról, és az árokba borult az egyik német távolsági busz. A balesetben több mint egy tucatnyian megsérültek, köztük hatan súlyosan.
Vágólapra másolva!

A Flixbus-társaság berlini járata péntek kora reggel északkeleten, a német fővárostól 170 km-re az A19-es autópalyáról körülbelül 90 km/órás sebességgel letért, majd a sztráda melletti árokban felborult.

A zöld buszon utazó 46 utas többsége épp aludt, amikor a tragédia bekövetkezett.

A baleset péntek kora reggel Linstow város határában történt, amikor az utasok nagy része még aludt. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Wustneck

A helyszínre negyed órán belül a legközelebbi nagyvárosból,

Rostockból legalább egy tucat mentő- és tűzoltóautó érkezett, illetve két mentőhelikopter is, ugyanis a balesetben 16-an sérültek meg. Közülük hat embert súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a környékbeli kórházakba.

A hat súlyos sérültből hármat életveszélyes állapotban mentőhelikopterekkel szállították a rostocki és a berlini kórházakba. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Wustneck

Az A19-es autópálya Berlin felé vezető oldalát lezárta a német rendőrség. Egyelőre nem közölték a baleset okát, mint ahogy azt sem, hogy milyen nemzetiségűek a sérültek.