A ''nagybeteg'' Jean-Claude Juncker ezúttal Arnold Schwarzeneggerrel ivott

2018.08.20. 15:58

Az Európai Unió első embere nem veti meg az alkoholt, ahogy ezt számos esetben már alátámasztotta. Most a Terminátorral húzott le egy felest.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ezúttal Arnold Schwarzeneggerrel folytatott megbeszélést, a Terminátor, volt kaliforniai kormányzó Twitter-oldalán közzétett kép alapján pedig ezt követően feleseztek is.

Juncker az utóbbi nagyjából három évben számos botrányt okozott, mivel botrányos állapotban jelent meg EU-, illetve NATO-csúcsokon és más eseményeken is.

Ahogy az Origo azt már megírta, Európa vezetője legutóbb a dublini NATO-csúcson keltett nagy feltűnést, mivel ott tántorgott, és csak segítséggel tudott mozogni.  Juncker akkor mindezt azzal próbálta kimagyarázni, hogy nem volt részeg, hanem roppant beteg, isiásza van. 

A tavaly a Ciprus újraegyesítéséről szóló genfi konferencián jelent meg részegen. Akkor azt írta a brit The Sun, hogy információik alapján az EB elnöke már reggelire alkoholt iszik.

Az első nagyobb botránya Junckernek a 2015 májusában rendezett EU-csúcshoz kapcsolódik, ugyanis ott jelent meg először nyilvánosan ittas állapotban.

Az internet egy ideje már hangos attól, hogy Juncker gin-függő, egy brüsszeli bennfentes forrás szerint valóban rengeteget iszik.

Ugyanezt erősítette meg a Bizottság Justus Lipsiusról elnevezett brüsszeli épületének bárpultosa is, aki elmondta, hogy amikor az Európai Tanács miniszterelnöki ülései vannak, akkor Juncker általában tonikot iszik, viszont abba gint kell tölteni az ülések alatt.Szintén erről írt egy francia újságíró, Jean Quatremer, aki a The Spectator EU ügyekért felelős szerkesztője volt évekig, és most már nyíltan kimondja, hogy Junckernek súlyos problémái vannak az alkohollal. Az újságíró szerint a mostani brüsszeli idők Brezsnyev szovjet pártfőtitkár időszakára, annak leginkább a végére emlékeztetnek, amikor tilos volt bármit is írni a "nagy vezér" egészségügyi állapotáról.