Tönkretették a német kisvárost a betelepített migránsok

Boostedt
Vágólapra másolva!
A pár ezer fős Boostedtbe 1200 bevándorlót helyeztek el, a bűncselekmények száma látványosan megnövekedett. A gyönyörű település visszafordíthatatlanul megváltozott, soha többet nem lesz olyan, mint régen volt. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt három évben 1200 migránst telepítettek Boostedt katonai barakkjaiba. Az illegális bevándorlóknak köszönhetően 26 százalékkal nőtt a népesség - írja a Voice of Europe alapján a 888.hu.

A német NDR csatornának adott interjút a 4600 lakosú város polgármestere, Hartmut König. A politikus szerint a befogadott migránsok totálisan átformálták a település arculatát, több negatív dolgot emelt ki velük kapcsolatban:

  • mióta idekerültek, látványosan megnövekedett a bolti lopások száma;
  • a nőkkel, gyerekekkel nem bánnak tiszteletteljesen;
  • a babakocsival közlekedő anyukáknak nem adnak helyet, a kisgyerekes nőknek kell őket kerülgetniük;
  • munkaidőben a járda szélén üldögélnek, és sört iszogatnak;
  • rendszeresen szemetelnek.

Az NDR riportjából kiderült továbbá, hogy

a városba telepített bevándorlók többsége olyan fiatal férfi, akiknek igen kevés az esélyük arra, hogy ideiglenes letelepedési engedélyt kapjanak Németországban.

A jelenlegi, botrányos állapotokat figyelembe véve a belügyminiszter beleegyezett, hogy 500 főre csökkentsék 2019-re a Boostedtben élő migránsok számát.

A kép illusztráció Forrás: Voice of Europe

Ismert, miután Angela Merkel 2015-ben megnyitotta a határokat, több mint másfél millió illegális bevándorló érkezett ellenőrizetlenül Németországba a Közel-Keletről és Észak-Afrikából. Azóta rengeteg probléma merült fel az illegális bevándorlókat befogadó városokban.