A szír férfi szerint az európaiak a hibásak azért, hogy a migránsok nem tudnak beilleszkedni

Németország menekültek
INGOLSTADT, GERMANY - MAY 15: Residents gather at the Bavarian Transit Centre Manching/Ingolstadt for asylum-seekers on May 15, 2018 in Ingolstadt, Germany. The transit center, one of several in Bavaria, houses asylum applicants whose chances of receiving asylum are slim and who will likely be deported. The centre has come under heavy criticism due to the long processing periods for the asylum assessments and the few occupational options for residents while they wait. Germany took in over one million refugees and migrants in 2015/2016. The government is under popular pressure to expedite the deportation of people who do not qualify for asylum. (Photo by Alexandra Beier/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy Németországban élő migráns bejegyzését nyílt levélként közölték egy osztrák újságban, melyben többek között az állt, hogy a sikertelen integrációért az európai emberek a hibásak, mert nem elég nyitottak. A bevándorló szerint több pénzt kellene adniuk, és több időt tölteni velük, akár az otthonukba is befogadhatnának az osztrákok migránsokat. A szakértő szerint ezek a gondolatok nem feltétlenül a migránsok fejében születnek meg – írja a Figyelő.
Vágólapra másolva!

Aras Bacho szír migráns közösségi oldalán írt arról, hogy az európai keresztény emberek nem elég nyitottak, és a bevándorlók azért nem tudnak beilleszkedni, mert elvárják tőlük, hogy megtanulják a befogadó ország nyelvét, tisztelettudóan viselkedjenek, és fizessenek adót.

A sikeres beilleszkedéshez Bacho szerint az kellene, hogy az osztrákok több időt töltsenek a bevándorlókkal, akár otthonaikba is fogadják be őket.

A szír férfi szerint az is probléma, hogy az adójukon kívül nem akarnak több pénzt adni a bevándorlóknak, pedig az sokszor nagyon jól jönne nekik.

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Alexandra Beier

Deák Dániel, a Figyelő munkatársa szerint folyamatosan zajlik a bűntudatkeltés az európai állampolgárokban,

a bevándorlók és a bevándorláspárti politikai erők azt akarják elérni, hogy az európai emberekben kialakuljon egyfajta szégyenérzet azért, mert az illegális bevándorlók nem tudnak megfelelően beilleszkedni.

Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint a szír migráns elképzelései lehetetlenek. Úgy fogalmazott, hogy:

Farkas Örs politikai elemző szerint Európa élen jár a nyitottságban és elfogadásban.

Érdekes, amikor az iszlám közösségből érkező emberek mondják azt, hogy nem nyitott egy társadalom, hiszen köztudott, hogy az iszlám társadalom az, amelyik a leginkább zárt és a legerősebb szabályrendszerrel működik, és a legkevésbé nyitott a más gondolkodásúak felé – tette hozzá az elemző.

Farkas szerint nem feltétlenül a migránsoktól eredeztethetőek ezek a gondolatok. Szerinte:
a vezető európai uniós politikusok vagy akár a migrációt támogató egyéb szereplők gondolatai, amelyeket, ha az ide érkezők hangoztatnak, akkor talán hitelesebbé válhatnak.

Németország egyébként a 2016-os adatok alapján több mint 20 millió eurót, azaz 471 milliárd forintot költött a migráció kezelésére.