Lövöldözés egy floridai szórakoztatóközpontban, sok halott

Jacksonwille - TÖBB EMBERT LELŐTTEK EGY FLORIDAI SZÓRAKOZÓKÖZPONTBAN
Vágólapra másolva!
A helyi rendőrség szerint több embert megöltek a floridai Jacksonville-ben egy szórakozóközpontban helyi idő szerint vasárnap délután – írja a BBC. A lövöldöző azután nyitott tüzet a helyi videojáték-versenyen, hogy kikapott az egyik meccsen. A rendőrség szerint a férfi öngyilkos lett.
Vágólapra másolva!

A Jacksonville városában történt lövöldözésben hárman meghaltak, tizenegyen pedig megsérültek – tudta meg a Miami Herald. Más források szerint az egyik sérült állapota válságos.

Mike Williams a város seriffje azt nyilatkozta, hogy bár korábban nem tudták biztosra mondani, hogy hány elkövető volt, azóta a SWAT emberei módszeresen átkutatták az épületet és kizárták, hogy lett volna másik tettes is. Azt is elmondta, hogy a fegyveres, egy fehér férfi, halott, de arról nem beszélt, hogy vele együtt van-e négy halálos áldozat.

A központban éppen egy új NFL-játék versenye zajlott, amit élőben közvetítették az interneten is. A felvétel szerint a verseny éppen zajlott, amikor számos lövés dördült el.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy

a lövöldöző szintén egy játékos volt, aki elvesztett egy meccset. Ekkor tüzet nyitott, majd magával is végzett.

Randy Wyse tűzoltóparancsnok azt mesélte a News4Jaxnek, hogy a környéken voltak egy képzés miatt, és még mielőtt megkapták volna a segélyhívást, több áldozat is odafutott hozzájuk segítséget kérni.

Jacksonville belvárosában található Landing szórakoztatóközpont egyben egy bevásárlóközpont is. A lövöldözés alatt nagyon sokan lehettek az épületben.