Halálos fenyegetések miatt kellett kiüríteni a francia parlamentet

Meyer Habib, zsidó, Franciaország
French MP Meyer Habib of the Les Constructifs : republicains, UDI, independants parliamentary group looks on during a session of questions to the government at the National Assembly in Paris on November 15, 2017. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Kiürítették hétfőn a francia parlamentet, mert egy zsidó képviselőt, Meyer Habibot halálosan megfenyegették – írja a The Jerusalem Post.
Vágólapra másolva!

Egy fenyegető üzenetekkel és fehér porral teli borítékot kapott Meyer Habib francia képviselő hétfőn.

– állt a levélben.

A biztonságiak ezután evakuálták a parlament B szárnyát, és körülbelül két és fél órán keresztül vizsgálták a szakértők a borítékot, veszélyes anyag után kutatva.

Meyer Habib Forrás: AFP/Martin Bureau

"Nagyon szomorú és lehangoló, hogy idáig jutottunk, hogy a francia parlament egyik tagja azért kap halálos fenyegetéseket, mert történetesen zsidó és jó viszonyt ápol Izraellel. A személyes érintettségemen túl nagyon aggódok a Francia Köztársaságért, válaszra és tettekre van szükség a legmagasabb szinteken" – nyilatkozta Habib.

A képviselőt már korábban is fenyegették meg halálosan, így legtöbb kollégájával ellentétben testőröket rendeltek ki mellé a francia hatóságok.

A francia-izraeli származású Habib jó barátja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, a külhoni franciákat képviseli a mediterrán országokban, többek között Olaszországban, Törökországban és Cipruson, valamint Izraelben is, ahol több francia él, mint a többi országban együttvéve.