Alapvető fontosságú az Orbán-Salvini találkozó

2018.08.29. 20:57

Alapvető fontosságúnak nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi milánói találkozóját a legerősebb francia ellenzéki politikus, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (a volt Nemzeti Front) elnöke.

"Alapvető fontosságú az Orbán és Salvini közötti találkozó: a 2019-es európai parlamenti választások a föderalizmus és a tömeges migráció felé lendületben lévő Macron-féle Európai Unió és a szabad nemzetek, identitások és az általunk képviseltek védelmének Európája közötti választás lesz" - közölte Twitter-oldalán a francia radikális jobboldali és bevándorlásellenes politikus.

Marine Le Pen nem titkolja, hogy más francia ellenzéki pártokhoz hasonlóan

az EP-választásokat szeretné népszavazássá tenni Emmanuel Macron politikájáról.

Marine Le PenForrás: AFP/Thomas Samson

A Nemzeti Tömörülés elnöke egyetért abban az olasz és magyar politikussal, hogy

az Európai Unióban a bevándorlás-pártiak és a bevándorlást ellenzők állnak egymással szemben.Salvini kedden, Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra "egy új Európa, egy új Európai Bizottság" érdekében.

"A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával" - mondta az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor is úgy vélte, hogy új bizottságra és új Európai Parlamentre van szükségünk a határvédelem és a migráció megállítása érdekében."Más, új szellemi alapokon álló Európára van szükségünk, és hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani, most az a dolgunk, hogy minél több magyar és olasz szavazó szimpátiáját összegyűjtsük az új Európa megteremtéséhez - fűzte hozzá.

Matteo Salvini Orbán ViktorForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar miniszterelnök szerint Emmanuel Macron a migrációt támogató pártok vezetője ma Európában, s föl akarja robbantani az Európai Néppártot, amelyben nagy vita folyik a migrációról.