Gigantikus méretű lódarázsfészket távolítottak el egy autóból - videó

Vágólapra másolva!
Közel ezer lódarázs költözött be egy elhagyatott autóba Ohióban. A rovarirtó videóra vette, ahogy darabonként bontja le a gigantikus fészket.
Vágólapra másolva!

Ohioban csak Bee Man-nek, azaz Méhembernek hívják azt a férfit, akit a különösen veszélyes méh és darázsfészkek eltávolításához riasztanak. Most is őt hívták, amikor felfedeztek egy elhagyatott autóban egy óriásira növekedett lódarázsfészket.

Travis Watson rovarirtó a Fox Newsnak elmondta, hogy a rozsdás Chevrolet El Camino utasterében mintegy

800-1000 lódarázs élt a gigantikus méretű fészekben. Ez volt az első alkalom, hogy ekkora fészket látott.

- mondta Watson, aki ügyvéd, de az év nagy részében rovarfészkek eltávolításával is foglalkozik. A 28 éves férfi 13 éve foglalkozik rovarokkal.

- viccelődött a férfi, utalva ezzel eredeti szakmájára.

A videón látszik, hogy Watson előbb füstöt pumpál a fészekbe, majd elkezdi lebontani azt, miközben a lódarazsak ellepik az egész karját.

A védőruházat ellenére, ha elég időt adsz nekik, akkor megtalálják a módját, hogy megcsípjenek

- mondta, majd megjegyezte, hogy ezek a darazsak is többször megcsípték.

A Kentucky Egyetem Entomológiai Tanszéke szerint a lódarazsak akár négy centiméteresre is megnőhetnek. És csak akkor csípnek, ha fenyegetve érzik magukat. Ha valaki túl közel merészkedik az otthonukhoz, akkor közös erővel védik meg a fészküket.

A lódarazsak kártékonyak, mert megölik a méheket.

Amerikában először 1840-ben New Yorkban jelent meg a lódarázs. Azóta számos helyen előfordul. A legtöbb ugyan elpusztul a téli hidegben, de a túlélő nőstények tavasszal új telepeket hoznak létre.

Travis Watson azt nyilatkozta, hogy ez idáig ez volt a legmenőbb munkája.