Meglőttek tíz embert egy kaliforniai lakótelepen

Vágólapra másolva!
Meglőttek tíz embert – köztük gyerekeket – egy lakótelepen a kaliforniai San Bernardinóban helyi idő szerint vasárnap este, közülük hárman válságos állapotban vannak – közölte egy rendőrségi szóvivő.
Vágólapra másolva!

A rendőrség késő este kapta az értesítést, hogy lövések dördültek el a Los Angelestől mintegy száz kilométerrel keletre lévő város egyik lakótelepén, és

a helyszínre érkezve tíz sebesültet találtak, köztük három állapota súlyos.

Előtte a mintegy száz lakásból álló park lakói közül sokan tartózkodtak a telep sportpályáin, amelyek mellett a lövöldözés történt, de a rendőrség fegyvert nem talált a helyszínen, és egyelőre gyanúsítottja sincs az ügynek.

Richard Lawhead kapitány szerint a lövöldözés a lakótelep közösségi területén történt, a lövéseket

több fegyverből adták le.

Azt nyilatkozta, hogy egyik áldozat sem halt meg, és minden áldozat felnőtt. A helyszínen nem találták meg a fegyvereket – írja a Daily Star. Korábban arról lehetett olvasni, hogy egy gyerek is van a sérültek között.

Alysa Marie, aki nem messze lakik a lakóteleptől, azt nyilatkozta, hogy

legalább 15-20 lövést hallott.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre. A szemtanúk szerint 10 mentőautó érkezett a sebesültekért.

Pár évvel ezelőtt súlyos terrortámadás volt a városban

Az Origo is megírta, hogy 2015. december 2-án reggel Syed Rizwan Farook elindult egy előre hozott karácsonyi ünnepségre, amit munkatársai tartottak a San Bernardinó-i Inland Regional Centerben. Nem töltött ott sok időt, de közben elhelyezett az egyik asztal alatt egy bombát.

10:58-kor aztán a feleségével, Tashfeen Malikkal visszatértek, terepszínű ruhába öltözve, arcukon fekete maszkkal, és golyózáport zúdítottak Farook kollégáira.

Néhány perc alatt körülbelül 70 lövést adtak le. Tizennégy ember meghalt, 21 megsebesült.

Ezután a pár beült a terepjárójába, és elmenekült. Üldözés közben tűzharcba keveredtek a rendőrökkel, akik mindkettőjüket lelőtték. A bomba szerencsére nem robbant fel.

Alig egy hete a floridai Jacksonville-ben volt lövöldözés egy videojáték-versenyen, akkor kilenc embert lőttek meg.