Rendkívüli állapotot hirdettek Dél-Karolinában a közelgő hurrikán miatt

Hurrikán, Irma, árvíz
Épp egy éve, 2017. szeptember 9-én a Karib-térségben okozott komolyabb pusztítás az Irma névre keresztelt hurrikán.
Vágólapra másolva!
A Florence névre keresztelt hurrikán idén az első jelentősebb szélvihar, amely az Atlanti-óceán felett kerekedett, és egy-két napon belül lecsaphat az USA délkeleti részére. A legfrissebb előrejelzés szerint Florence az ötös skálán hármas erősségű hurrikán - számolt be az amerikai AP hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Az USA 8. tagállamának, Dél-Karolina kormányzója vasárnaptól rendkívüli állapotot hirdetett, hogy a lakosságnak legyen ideje felkészülni a "közelgő természeti csapásra".

- nyilatkozta Henry McMaster, Dél-Karolina kormányzója, aki hozzátette, hogy egyelőre nem kérik a lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat, csakhogy legyenek készültségben.

Florence állítólag idén az első komolyabb hurrikán, amely az Atlanti-óceán felől fenyegeti az Egyesült Államok keleti partrvidékét.

Szakemberek szerint a jelenleg közepes erősségű hurrikán csak egyre erősődik, csütörtök reggel Florence már 195 kilométer/órás sebességű széllel tombolt az óceán felett.

Épp egy éve, 2017. szeptember 9-én a Karib-térségben okozott komolyabb pusztítás az Irma névre keresztelt hurrikán. Forrás: AFP/Adalberto Roque

Egyébként az Atlanti-óceán feletti "hurrikánszezon" általában júniustól novemberig tart.

Ugyanakkor az idei első komolyabbnak vélt, Alberto hurrikán már május közepén fenyegette az USA-t, de az végül egy közepes szélviharrá szelidült. Albertot júliusban Beryl követte, amely végül "csak egyes" fokozatú hurrikánként érte el a keleti partokat, és nem okozott komolyabb pusztítást.