Így döntötték össze a migránsok a békés Svédországot - videó

Stockholm Rinkeby svéd Svédország bevándorló negyed autó gyújtogatás  tűz
A man and a child look at the scene where cars stand gutted by fire in the Stockholm suburb of Rinkeby after youths rioted in several different suburbs around Stockholm, Sweden for a fourth consecutive night on May 23, 2013. In the suburb of Husby, where the riots began on Sunday in response to the fatal police shooting of a 69-year-old machete-wielding man, 80 percent of residents are immigrants and the unrest has highlighted Sweden's failure to integrate swathes of its immigrant population, but in this small, consensus-driven country, there was little agreement on how to solve the problem. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Teljesen megváltoztatta a bevándorlás Svédországot. Az egykor teljesen békés országban mára mindennaposak lettek a lövöldözések, nemi erőszakok, verekedések. Az ország több nagyvárosában a kábítószer az úr. Svédországban élő magyarok nyilatkoztak nekünk a közbiztonságról.
Vágólapra másolva!

Svédországot teljesen megváltoztatta a bevándorlás az elmúlt években. Több nagyvárosban vannak migránsnegyedek, ahol már csak bevándorlók élnek. Mindennaposak a lövöldözések, a nemi erőszakok, a gyújtogatások. A munkanélküli bevándorlók állami segélyekből élnek, miközben az adott negyedekben virágzik a feketegazdaság. Svédországban élő magyarok nyilatkoztak nekünk, hogyan változott meg az ország az elmúlt évtizedekben.

Ilyenek a no-go zónák

Sok helyre fényes nappal sem mernek bemenni a svédek Malmőben. Ezek olyan helyek, amelyeket megszálltak a migránsok, és no-go zónákat alakítottak ki.

De nincs ez másként Göteborgban sem, ahol naponta törnek ki verekedések. Több helyre még a rendőrök is alig mernek bemenni. Itt több nőt is zaklattak már szexuálisan. A választás előtti utolsó napon kameránk előtt vittek el több migránsbarát szociáldemokrata szimpatizánst a Svéd Demokraták egyik utolsó kampányrendezvényéről. A bevándorlásellenes svéd demokraták szeretnének rendet tenni az országban, és megállítani a migránsáradatot.

Teljes patthelyzet Svédországban

Mint arról korábban beszámoltunk, a svéd parlamenti választásokon a 6004 szavazókörzetből 6000-ben leadott szavazatok összeszámlálása – 99,8 százalékos feldolgozottság – alapján a voksok 40,6 százalékát kapta meg a kormányzó baloldali koalíció és az azt támogató szélsőbaloldali párt, az ellenzéki jobbközép választási szövetség a voksok 40,3 százalékát szerezte meg,

a harmadik helyen pedig a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt végzett a szavazatok 17,6 százalékával.

A Svéd Demokraták vezetője, Jimmie Akesson bejelentette, hogy pártja a választások győztese.

– mondta Akesson párttársainak.