Gyalogosok közé hajtott egy terepjáró, kilencen meghaltak

gázolás kínában
A videofelvételről készített képen egy sebesültet próbál újraéleszteni egy ápoló Hengjangban 2018. szeptember 12-én, miután egy büntetett előéletű férfi autójával a tömegbe hajtott a kínai Hunan tartományban fekvő városban.
Vágólapra másolva!
Kilenc ember meghalt, és negyvenhatan megsérültek szerdán, miután a dél-kínai Hunan tartományban fekvő Hengjanghoz tartozó Misui település egyik terén a tömegbe hajtott egy autó – közölte a városvezetés. A korábbi közlések három halálos áldozatról szóltak.
Vágólapra másolva!

A hatóságok őrizetbe vették a büntetett előéletű sofőrt. Az 50-es évei közepén járó férfit korábban a többi között kábítószer-kereskedelem, illetve gyújtogatás vádjával többször elítélték.

A The Paper című kínai hírportál tudomása szerint a terepjárót vezető férfi több járókelőt is elütött, majd a járműből kiszállva késsel támadt az emberekre.

A videofelvételről készített képen egy sebesültet próbál újraéleszteni egy ápoló Hengjangban 2018. szeptember 12-én, miután egy büntetett előéletű férfi autójával a tömegbe hajtott a kínai Hunan tartományban fekvő városban. Forrás: MTI/AP

Az állami médiában megjelent felvételeken látni lehetett, hogy több holttest is a földön fekszik, miközben járókelők próbálnak a sérülteken segíteni.

Az első hivatalos közlemények nem utaltak arra, hogy terrorcselekmény történt volna.