Orbán Viktor mellett demonstráltak Olaszországban

ORBÁN Viktor
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A tegnapi, Magyarországot igazságtalanul megbüntető strasbourgi szavazás miatt tüntettek a mediterrán országban. Európa megmozdult.
Vágólapra másolva!

A Sargentini-jelentés miatt a római magyar nagykövetség előtt tartott demonstrációt az Olasz Testvérek (Fratelli d'Italia) nevű bevándorlásellenes párt (a „Fratelli d'Italia” egyébként az olasz himnusz kezdősora, innen a párt neve). A megmozdulásról egy felvételt is feltöltöttek a Facebookra, melyet a következő kiírással kommentáltak: „Az Ő oldalán állunk!” – írja a 888.hu.

Giorgia Meloni, a Fratelli d'Italia elnöke a videóban leszögezte:

Nem Meloni volt az egyetlen olasz politikus, aki kiállt a magyar kormány mellett a Sargentini-jelentés körüli politika vita során. Matteo Salvini Ligájának EP-képviselői a szavazást megelőzően az európai nyilvánosság tudomására hozták, hogy a holland politikus jelentése ellen fognak majd szavazni.

– írta ezzel összhangban az olasz belügyminiszter a Facebook-oldalán.

A Liga mellett a Hajrá Olaszország európai parlamenti képviselői is kijelentették az Európai Parlament tegnapi plenáris ülését megelőzően, nem fogják támogatni a Magyarországgal szembeni uniós fellépést. Olasz sajtóértesülések szerint Silvio Berlusconi, a párt elnöke ezt telefonon tudatta Orbán Viktorral.