Turistáknak mondták magukat a Szkripal-ügy gyanúsítottjai

London, 2018. szeptember 5. A londoni rendőrség által közreadott dátumozatlan képek Ruszlan Bosirov (b) és Alekszandr Petrov orosz állampolgárokról. A brit vádhatóság 2018. szeptember 5-én bejelentette, hogy távollétében vádat emelt Bosirov és Petrov ellen Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés, az MI6 volt orosz kettős ügynöke és lánya, Julija megmérgezésének ügyében. Őket egy salysburyi bevásárlóközpontnál támadták meg 2018. március 4-én a Novicsok katonai idegméreggel. (MTI/EPA/Londoni rendőrség)
Vágólapra másolva!
Turistáskodó üzletembernek vallotta magát kedden egy tévéinterjúban az a két orosz férfi, akit a brit hatóságok azzal vádolnak, hogy merényletet követettek el Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök és a lánya ellen.
Vágólapra másolva!

Az interjúban azt mondták, valóban Ruszlan Bosirovnak és Alekszandr Petrovnak hívják őket, sport-táplálékkiegészítőkkel foglalkoznak, és valóban ők láthatók a brit hatóságok által bemutatott felvételeken, de

tagadták, hogy közük lenne az orosz katonai hírszerzéshez.

Elmondásuk szerint március elején a londoni üzleti útjukról tettek városnéző kitérőt Salisburybe aznap, amikor Szkripalékat megmérgezték.

Ruszlan Bosirov és Alekszandr Petrov Forrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/-------------------

Basirov és Petrov kereskedelmi tevékenységgel és piackutatással indokolta, hogy gyakran megfordult Svájcban és más európai országokban.