Kitüntették Magyarországot az üldözött keresztények segítéséért

Vágólapra másolva!
Az üldözött keresztények segítéséért Kereszt Népe díjjal tüntették ki Washingtonban Magyarországot. A díjazás során kiemelték, hogy példaértékű Magyarország tettrekészsége, és elítélték a Sargentini-jelentést is.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön este Washingtonban rendezett gálavacsorán Gregg Mitchell, a Nemzetközi Vallásszabadság Kerekasztal nevű ernyőszervezet társelnöke

kiemelte Orbán Viktor magyar kormányfő bátorságát és a magyar kormány tettrekészségét az üldöztetést szenvedő keresztények megsegítése érdekében.

Mitchell hangsúlyozta azt is,

hogy Magyarország volt a világon az első, amelynek kormánya, még 2016-ban, programot indított a közel-keleti keresztények megsegítésére.

Példaértékűnek nevezte a kezdeményezést, leszögezve, hogy több államnak és kormánynak is követnie kellene a magyar modellt.

A kitüntetést Azbej Tristan, a miniszterelnökség üldözött keresztényekkel foglalkozó államtitkárságának vezetője vette át. Köszönőbeszédében az államtitkár hangsúlyozta, az a baj, hogy ma már a politikai korrektség jegyében sokan nem is keresztényüldözésről beszélnek, hanem etno-vallási kisebbségek üldözéséről.

- szögezte le Azbej Tristan.

Kitért a szerdai strasbourgi európai parlamenti voksolásra is, amelyen megszavazták a magyarországi jogállamiság helyzetéről szóló jelentést, elítélve Magyarországot.

A díszvacsora vendégei hangos nemtetszésüknek adtak hangot,

majd megtapsolták Azbej Tristant, amikor hozzátette, a jelentés összeállításának és elfogadásának valódi oka az, hogy Magyarország nem hajlandó a tömeges illegális bevándorlás előtt megnyitni a határait.

Azbej Tristan elmondta: a Közel-Keleten élő és létükben fenyegetett keresztény közösségeknek Magyarország a túlélésben segít.

- fogalmazott az államtitkár. Ismertette az iraki Telszkuf település példáját, ahol a magyar kormány segítségével újjáépítették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elüldözött több mint kilencszáz keresztény család lerombolt otthonát.