A szenátust is terrorizálja Macron a pszichopata testőre érdekében

Vágólapra másolva!
Az alapvetően balliberális Nouvelle Observateur politikai hetilap értesülése szerint Macron kedden este felhívta telefonon a francia Szenátus elnökét, Gerard Larchert, Jaques Chirac egykori munkaügyi miniszterét, és durván beszélt a szadista testőrparancsnokát számon kérő szenátusi bizottság elnökéről. Hogy egy francia elnök ilyen szinten beavatkozik a szenátus munkájába, példátlan az V. köztársaság történetében. Azaz, 1958 óta ilyen nem fordult elő.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy arról korábban az Origo már beszámolt, Benalla, Macron szadista testőrparancsnoka először megtagadta, majd később ugyan elfogadta a Szenátus vizsgálóbizottsági idézését, de a Szenátusról, annak tagjairól gusztustalan hangnemben nyilatkozott. Érdemes megjegyezni, hogy a francia jogrendszerben a Szenátus egyfajta felsőházként működik, részt vesz a jogalkotásban, szinte 1795-től. A tiszteletben álló szenátorok a francia politikai élet fontos és megbecsült, részben megválasztott szereplői.

Alexandre Benalla pedig egy pszichopata, szadista ember, akiért Macron elnök rajong, személyes testőrségének a parancsnoka, és aki szabadidejében rendőrségi álruhában tüntetőket ver, egyszerű passzióból. Gyakorlatilag az egész francia jogrendszer megpróbálta megakadályozni, hogy Benalla lebukjon. Nem sikerült, mert az internetet elárasztották a Benalla szadista akciójáról készült felvételek, később a Le Monde is közölt részleteket. A botrány csúcspontján Macron elnök szükségét érezte, hogy nyilvánosan bejelentse: Alexandre Benalla nem a szeretője.

A mostani, már említett telefonbeszélgetésen Macron kemény hangon kritizálta a Törvények Bizottsága vezetőjét, Philippe Bas-t, aki a konzervatív Republikánusokat képviseli a Szenátusban. A francia sajtó, így a világ egyik legtekintélyesebb napilapja, a Figaro is összefüggésbe hozza Macron telefonhívását a szadista testőrparancsnok, Benalla szeptember 19-i kihallgatásával. Különös tekintettel arra, hogy a meghallgatásra éppen a Törvények Bizottságában kerül sor, amelyet éppen Philippe Bas vezet...

Az előzmények alapján - és erről az Origo már többször is beszámolt - nyilvánvaló, hogy Macron befolyásolni akarja a Szenátust, nyomást akar gyakorolni, hogy védencét, szadista testőrparancsnokát segítse.

Emmanuel Macron, aki magát a bevándorláspártiak vezetőjének és Orbán Viktor fő ellenfelének írta le, Franciaországban a valaha volt legnépszerűtlenebb elnök. Szegényellenes politikája miatt már a baloldali médiumok - így a Le Nouvelle Observateur - is kezdenek ellene fordulni, az ígért adókedvezmények körüli szerencsétlenkedése miatt pedig az egész francia társadalom dühével néz szembe.