Elsüllyedt egy komp a Viktória-tavon, 42 ember megfulladt

Vágólapra másolva!
Elsüllyedt egy komphajó csütörtökön Tanzániában, a Viktória-tó egyik kikötőjében, a szerencsétlenség következtében legalább 42 ember fulladt vízbe - közölte egy magas rangú helyi tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy kormányzati források szerint

a halálos áldozatok végső száma akár a kétszázat is meghaladhatja.

Lucas Magembe ezredes, az ország Ukerewe körzeti katonai biztosa a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy eddig 42 ember halálát állapították meg, de az áldozatok utáni kutatást péntek hajnalig felfüggesztették.

Nem tudják az utasok pontos számát

A délután szerencsétlenül járt Nyerere motoroshajó fedélzetén becslések szerint több mint 300 ember utazott, amikor a hajó néhány méterrel az ukerewei kompkikötő dokkjától elsüllyedt - közölte a fekete-afrikai ország kompjáratait üzemeltető TEMESA cég.

Az utasok pontos számát nem tudják megmondani, mivel a komp jegykezelője is a vízbe veszett, jegykiadó készülékével együtt.

A TEMESA szóvivője szerint a hajó néhány hónapja esett át karbantartáson, és két motorja generáljavításon esett át.

1996-ban legalább ötszáz ember halt meg egy hajószerencsétlenségben, ugyanebben a térségben. 2012-ben az ország indiai-óceáni partjainál, a Zanzibár-szigeteknél történt egy több mint 145 ember halálával járó kompbaleset.