Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt helyi idő szerint csütörtök reggel Marylandben. A lövöldözőt őrizetbe vették - írja az AP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A hatóságok először három halottról beszéletek, bár már akkor hangsúlyozták, hogy ez a szám még változhat. Egyelőre senkit se neveznek meg a halottak közül. Jeffrey Gahler Harford megyei seriff egy korai sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a gyanúsítottat elfogták, ő jelenleg kritikus állapotban van.

Később a rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy

hét ember sérült meg, és négyen, köztük a lövöldöző meghalt.

A CBS News információi szerint

a gyanúsított egy nő.

A lövöldözés Maryland Rite Aid elosztóközpontjában történt. A lövöldözésről mindössze annyit lehet tudni, hogy helyi idő szerint reggel 9:06 perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre, és a rendőrök 5 percen belül a helyszínen voltak. Úgy tűnk, hogy csak egy fegyvert használtak a lövöldözésnél.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy több rendőrautót és mentőautót is láttak a helyszínen.

Colleen Hendrickson egy helyi lakos, aki a közelben él és dolgozik. Éppen a buszhoz indult, amikor figyelmeztették rá, hogy a közelben lövöldözés van.

- nyilatkozta a lapnak a nő.

Harford megyei ügyész azt mondta, sajnálatos módon túl gyakran fordulnak elő az ilyen esetek, és nem csak Marylandben, hanem az egész Egyesült Államokban.

Alig három hónap telt el azóta, hogy egy férfi egy marylandi újság szerkesztőségében kezdett lövöldözni, akkor öten haltak meg. erről részletesebben itt olvashatnak. Márciusban pedig egy iskolában volt lövöldözés, arról itt olvashatnak bővebben.