Sebastian Kurz: Az uniós elosztási mechanizmus nem lesz a migrációs krízis megoldása

KURZ, Sebastian
Salzburg, 2018. szeptember 20. Sebastian Kurz osztrák kancellár nyilatkozik a sajtónak az Európai Unió salzburgi nem hivatalos csúcstalálkozójának második napi ülése előtt 2018. szeptember 20-án. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Sebastian Kurz osztrák kancellár Salzburgban a tagországok állam-, illetve kormányfőinek informális találkozójára érkezve csütörtökön azt mondta, a bevándorlók európai uniós tagországok közötti elosztásának mechanizmusa nem fogja megoldani a migrációs krízist.
Vágólapra másolva!

Sebastian Kurz úgy véli, a válság megoldásának megközelítése ez idáig is különböző volt a tagállamok között, várhatóan az is marad.

- mondta.

Sebastian Kurz osztrák kancellár nyilatkozik a sajtónak az Európai Unió salzburgi nem hivatalos csúcstalálkozójának második napi ülése előtt 2018. szeptember 20-án Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A kancellár előremutatónak nevezte, hogy az Európai Unió a külső határok védelmének megerősítése mellett döntött. Azt mondta, ehhez mélyreható tárgyalásokat kell folytatni Egyiptommal és más észak-afrikai országokkal is, különös tekintettel az illegális migráció megállítására és a kivándorlók visszafogadására.