Muszlim szélsőségesek rongálták meg a svéd templomot

svédország dzsihád templomrongálás
Vágólapra másolva!
A Skellefteå városban található Alhemskyrkan-templomot rongálták meg muszlim szélsőségesek, fenyegető üzeneteket írva a templom falára. A svéd média azonban nem írt az ügyről – írja a Sputnik.
Vágólapra másolva!

A svéd egyház képviselője elismerte, hogy nem először esnek vallási gyűlölet áldozatául, korábban is fordult elő a városban, hogy templomaikat rongáltak meg szélsőségesek, és olyan szavakat írtak a templomok falára, mint „dzsihád” vagy „gyilkosság”. Az egyház azonban úgy döntött egyszerű vandalizmusként jelentik az esetet, remélve, hogy az ügy így majd elül.

A rongálást a templom munkatársai szeptember 3-án fedezték fel és jelentették a rendőrségnek. A helyi Folkblad Västerbotten újság szerint a rendőrség különösen súlyosnak tartotta az egyházak elleni gyűlöletkeltés e formáját, és helyezte ugyanabba a kategóriába, mint a tizenéves által okozott graffitis ügyeket.

A svéd média pedig úgy döntött, a fenyegető írásokat ártatlan rongálásnak tekintik és nem keresztényellenes fenyegetésként tálalják.

Az egyházközség szóvivője P-O Sjödin azt mondta, hogy az egyházközösség elhatározta, hogy nem kommentálja az ügyet, úgy döntöttek, inkább „hazudnak” annak reményében, hogy a graffitis támadások egyszerűen alábbhagynak, és elfeledkeznek róluk. Ugyanakkor Sjödin elismerte, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy egy templomot ilyen módon támadtak meg.

A megrongált templom Forrás: folkbladet.nu

Nagy felháborodást okozott, hogy idén májusban a svéd Szent János Templom is a szélsőségesek áldozatául esett, és ugyanúgy a „dzsihád” szót firkálták rá, amiről az SVT svéd televízió beszámolt és képet is tett közzé.