Újabb rolleres halt meg az Egyesült Államokban

Bird elektromos roller
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 17: A Bird scooter sits parked on a street corner on April 17, 2018 in San Francisco, California. Three weeks after three companies started placing electric scooters on the streets for rental, San Francisco City Attorney Dennis Herrera issued cease-and-desist notice to electric scooter rental companies Bird, LimeBike and Spin. The notice comes as the San Francisco board of supervisors considers a proposed ordinance to regulate the scooters to keep people from riding them on sidewalks, parking them in the middle of sidewalks and requiring riders to wear helmets and have a drivers license. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Világszerte egyre népszerűbbek az elektromos rollerek. Az Egyesült Államokban már alkalmazással bérelhetőek ezek a járművek közösségi közlekedés formájában. Azonban a több tízezer elektromos rollerrel a közlekedési baleset száma is nőtt. Csak szeptemberben ketten haltak meg az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy elektromos rollerrel közlekedő férfi Washingtonban.

Az amerikai fővárosban történt baleset során a férfi egy terepjáró alá került.

Fontos megemlíteni, hogy nem gázolás történt, hanem ütközés, a nedves úton csúszhatott meg a rolleres – írja a BBC. A férfi ugyan a helyszínen még élt, de később belehalt sérüléseibe a kórházban.

Ez rövid időn belül már a második eset az Egyesült Államokban, ebben a hónapban Dallasban is meghalt egy ember, aki rossz időben közlekedett elektromos rollerrel.

Több városban – leginkább San Franciscóban – már kezd elege lenni az embereknek az elektromos rollerekből.

A legfőbb probléma, hogy a bérelhető járműveket a város utcáin hagyják szerteszét.

Emellett az elektromos roller jogi szürkezónába esik, sokan a járdán, mások az úton, bicikliúton használják. Ráadásul van olyan, aki kávét fog az egyik kezében, vagy zenét hallgat.

Emellett a többség a minimális előírásokat sem tartja be, például nem viselnek bukósisakot,

ahogy a dallasi áldozat sem.

Az Egyesült Államokban jelenleg 65 ezer elektromos rollert lehet bérelni, amióta a járművek forgalomba kerültek, megjelenésükkel párhuzamosan megnőtt a baleset száma is.