Gigantikus pókháló borít egy görög tengerpartot

Aitoliko, 2018. szeptember 21. Vastag pókháló borítja a part menti növényzetet néhány száz méter hosszan a nyugat-görögországi Aitolikóban 2018. szeptember 18-án. A növényekre egyébként ártalmatlan jelenség idényjellegű és egy olyan pókfajta szorgalmának eredménye, amely nagy hálókat sző a párzásához. A kedvező időjárás mellett a zsákmányrovarok, különösen a szúnyogok kivételesen nagy száma is hozzájárult a pókpopuláció megnövekedéséhez. (MTI/AP/Jánisz Janakopulosz)
Vágólapra másolva!
Horrorfilmekbe illő díszlethez hasonlít egy görög partszakasz, ugyanis vastag pókháló borítja a part menti növényzetet a nyugat-görögországi Aitolikóban. 
Vágólapra másolva!

A Kis Velencének is nevezett város most olyan, mintha egy horror film egyik helyszíne lenne. Az elmúlt időszakban szinte teljesen beborították a pókhálók. Nemcsak a part menti növényeket, hanem a csónakokat és halászhálókat is teljesen átszőtték a pókok.

A pókháló a parton több száz méter hosszan vastagon borítja be a növényeket Forrás: MTI/AP/Jánisz Janakopulosz

A növényekre ártalmatlan a jelenség.

A város lakói azt mondják, hogy ahhoz hozzá vannak szokva, hogy ízeltlábúak vannak a városban, de ennyien még sosem voltak – írja az ABC15.

A jelenség ritka, de az országban máshol is előfordult már.

Forrás: MTI/AP/Jánisz Janakopulosz

A pókok a párzáshoz szövik a hatalmas méretű hálókat. A kedvező időjárás mellett a zsákmányrovarok, különösen a szúnyogok kivételesen nagy száma is hozzájárult a pókpopuláció megnövekedéséhez.

Maria Chatzaki biológus elmondta, hogy a

A pókok nem veszélyesek, és rendkívül rövid életük, a párzás után nem sokkal elpusztulnak.

Forrás: MTI/AP/Jánisz Janakopulosz

Miután az állatok elpusztultak, a hálóik is lebomlanak, és a növények pedig zavartalanul élhetnek tovább.

Bár a pókok teljesen ártalmatlanok az emberekre, a város lakóinak mégis rengeteg problémát okoznak.