Már a hollandoknak is elege van a muszlim no-go zónákból

Vágólapra másolva!
Legalább negyven muszlim no-go zóna van Hollandiában, ahova a többségi társadalom tagjai nem mernek bemenni, sokszor még a rendőrök sem. Mostanra a hollandoknak is elege lett, és sokan dán példa alapján akarják felszámolni a muszlim gettókat – írja a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

Klaas Dijkhoff, a legnagyobb holland kormánypárt frakcióvezetője a dánokéhoz hasonló gettótörvény elkészítését szorgalmazta a parlament őszi nyitó ülésén. A Mark Rutte miniszterelnök vezette, jobbközép-liberális VVD politikusa szerint az államvezetés egyszerűen nem hunyhat szemet afelett, hogy

Hollandiának akadnak olyan részei, ahol nem az európai értékek az irányadóak.

Ahogy azt az Origo is megírta, a dán miniszterelnök, Lars Lokke Rassmussen Dánia 2030 – párhuzamos társadalmak és gettók nélkül címen hirdetett kormányprogramot, ami 22 pontból áll. A program főbb elemei közt van, hogy kevesebb juttatást kapnak azok a migránsok, akik muszlim gettókba költöznek, és ezekben a no-go zónákban sokkal súlyosabban büntetik ugyanazokat a bűncselekményeket.

Dániában közel hatvanezren élhetnek muszlim gettókban, míg

Hollandiában a konzervatív sajtó legalább negyven no-go zóna létezését feltételezi.

A holland Dijkhoff is elsősorban a bevándorlók lakta, magas munkanélküliségi és alacsony iskolázottsági mutatókkal jellemezhető negyedeket említette elrettentő példaként. A terv szerint a problémás területeken nemcsak súlyosabb bírságot kapnának a bevándorlók, de arra is köteleznék őket, hogy gyermekeiket a holland, illetve a demokratikus értékek elsajátítására neveljék.

A holland törvényt azonban nehéz lesz elfogadtatni, a tisztán arányos választási rendszer miatt ugyanis

Hollandiában gyakorlatilag működésképtelen négypárti koalíció van,

és a baloldali liberálisok már hevesen támadják is a tervezetet, idiótaságnak bélyegezve azt.